Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Περί κοινωνικού αυτισμού

 Από την αρχή της ιστορίας του κορονοϊού, βλέπουμε στη χώρα μας το δάκτυλο της κυβέρνησης να σηκώνεται και να δείχνει. Να δείχνει τους νέους, τους ηλικιωμένους, τις πλατείες, τα μπαρ, τους υγειονομικούς και τους ανεμβολίαστους.

Κι εμείς κάθε φορά που ο στόχος και το αφήγημα αλλάζει είμαστε όλο και πιο ανήσυχοι, όλο και πιο δυναμικοί στην αντίδρασή μας και στην ανθρωποφαγία μας. Και ο κόσμος είναι πολύπλοκος, το αφήγημα δαιδαλώδες, η αλήθεια όλο και πιο δύσκολο να βρεθεί σε σημείο που γίνεται πλέον επουσιώδης και ακούω γύρω μου ατάκες όπως "δε με ενδιαφέρει τι ισχύει και τι όχι, με ενδιαφέρει ότι αυτοί -οι άλλοι- δεν κάνουν αυτό που πρέπει" και αυτό το "πρέπει" αλλάζει κάθε φορά και θέλει και αυτό κυνήγι και γίνεται δύσκολο να πείσω διάφορους συνομιλητές να σταματήσουν να κοιτούν την κορυφή του παγόβουνου, να σταματήσουν να κοιτούν τον άλλο και να προσπαθήσουν να ξεχωρίσουν τις πολιτικές από τα γεγονότα και είναι τόσο δύσκολο αυτό που μερικές φορές συνειδητοποιώ ότι το ίδιο πρέπει να κάνω και με τον εαυτό μου.


Τελευταίο παράδειγμα του διαίρει και βασίλευε της Ελληνικής κυβέρνησης (γιατί δικό της υποπροϊόν είναι και αυτό), η κίνηση του Σερβετάλη να αντισταθεί στη πολιτική των διαχωρισμών. Το δάκτυλο που σηκώνεται και δείχνει, ξαφνικά έπεσε βαριά επάνω του και το κύμα ανθρωποφαγίας που σηκώθηκε βλέπω να παρασέρνει στους αφρούς του κάθε καρυδιάς καρύδι από όλο το πολιτικό φάσμα.
 

Από δεξιά και αριστερά παρατηρώ το πέσιμο που περιλαμβάνει από επίθεση στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις μέχρι ακραίο whatabaoutism του τύπου "ναι αλλά που ήσουν εσύ στον Χ,Ψ,Ω, αγώνα;"
Βλέπω το κυβερνητικό in.gr να ξεκινά την επόμενη μέρα με δύο άρθρα, ψηλά στη σελίδα, κατά του Σερβετάλη και το λάδι να χύνεται στη φωτιά χωρίς τσιγκουνιές.
 

Την ώρα που συντελείται η μεγαλύτερη σφαγή πληθυσμού των τελευταίων ετών με όχημα την πανδημία, την ώρα που συντελείται μια τρελή αφαίμαξη πλούτου από τα μεσαία και φτωχά στρώματα του πληθυσμού μέσω της βιομηχανίας ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας που έχει στηθεί και όχι μόνο, την ώρα που η κυβέρνηση παραμένει σχετικά αλώβητη από όλη αυτή τη συντονισμένη "αποτυχία" της, την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη διαπιστώνει αμήχανα τις περιορισμένες δυνατότητες των εμβολίων -τουλάχιστον ως προς την ελαφριά νόσηση και διασπορά- στα οποία τόσο επένδυσε, εμείς αντί να επικροτούμε κάποιον που σήκωσε το κεφάλι μπροστά στο τέρας των διαχωρισμών που έρχεται να μας διχάσει και να μας αποπροσανατολίσει κοιτάμε να τον φάμε. Προσπαθούμε να τον κάνουμε ρινόκερο και αυτός αντιστέκεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκανε ο χαρακτήρας που υποδυόταν στο έργο που κατέβηκε.
 

Δε με ενδιαφέρει ο χαρακτήρας του Σερβετάλη, δε με ενδιαφέρει τι έκανε και τι δεν έκανε στο παρελθόν, δεν με ενδιαφέρουν οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις, αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι τώρα, όταν χρειάστηκε να πει όχι στην πολιτική των διαχωρισμών, το έκανε και όσο και να κοπανιέστε για την δημόσια υγεία και για την κοινή προσπάθεια, οι διαχωρισμοί είναι λάθος και αν έχετε αντίθετη άποψη ρωτήστε τους εβραίους, τους ρομά, τους ομοφυλόφιλους, τους μαύρους και όποιο άλλο περιθωριοποιημένο και διαφορετικό ξεχνάω που πλήρωσε αυτή του τη διαφορετικότητα στην ανθρώπινη ιστορία, πολλές φορές και σε αίμα.
Όχι μόνο πιστεύω ότι ο Σερβετάλης έκανε καλά αλλά επιπλέον και ότι όλοι οι συνάδελφοί του θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο και όλοι εμείς να μποϊκοτάρουμε όλους τους χώρους όπου υπάρχουν τέτοιου είδους περιορισμοί.
 

Είμαι κατά των διαχωρισμών και υπέρ πρώτα της ευθύνης του κράτους και μετά της κοινωνίας. Έχω κάνει το εμβόλιο αλλά δε πιστεύω ότι σε καμιά περίπτωση αυτό πρέπει ή μπορεί να συνεπάγεται περισσότερα δικαιώματα σε βάρος των άλλων και σε καμιά περίπτωση ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός. Αν θέλουμε περισσότερη ασφάλεια σε κλειστούς χώρους πέρα από τη χρήση μάσκας τότε το κράτος να παρέχει δωρεάν τεστ σε όλο το πληθυσμό και μόνο τότε να απαιτεί αρνητικό τεστ από όλους, εμβολιασμένους και μη, για την είσοδο. Ο ρόλος του κράτους είναι να εξασφαλίζει εκείνες τις συνθήκες που θα παρέχουν ισότιμοι πρόσβαση σε όλους και παντού, όχι να θεσμοθετεί περιορισμούς για να καλύψει τις αποτυχίες του.  Αν θέλουμε να τελειώνουμε με την πανδημία πρέπει το κράτος να ξεκινήσει συστηματική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε το ΕΣΥ να ενισχυθεί, να δημιουργήσει ξεχωριστές κλινικές και αναρρωτήρια κορονοϊού και να κάνει μια σοβαρή εκστρατεία ενημέρωσης ώστε να πειστεί περισσότερος κόσμος να εμβολιαστεί. Όχι διαχωρισμούς, καταναγκασμό και κοινωνικό αυτοματισμό που το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας κάνουν να νομίζουμε ότι είμαστε μονόφθαλμοι βασιλιάδες στη χώρα των τυφλών.

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Η Μακεδονία ανήκει στο χαλβά της.

Επειδή ως γνωστόν οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες κι εμένα μανούλα με γέννησε κι έχω κι εγώ μία, είπα να παραθέσω εδώ τις απόψεις μου για το μακεδονικό. Ιδού λοιπόν, εν συντομία, γιατί η φυρουμιώτες πρέπει κατ’ εμέ να λέγονται και μακεδονία ή όπως στο διάολο αλλιώς θέλουνε...



Για όσους-ες υποστηρίζουν καλύτερα να μη λυθεί ποτέ...

Κατ’ αρχήν δε θα μιλήσω για  εκείνο το κομμάτι μου, που πιστεύει ότι είναι ηθικά σωστό και δίκαιο να προσδιορίζεται η κάθε μία όπως γουστάρει, αλλά θα προσπαθήσω να μιλήσω με την ανηθικότητα της ρεαλιστικής πολιτικής και τον ψυχρό ή/και ιμπεριαλιστικό, εθνικιστικό ή/και πατριωτικό τρόπο σκέψης των περισσότερων που θα κατέβουν αύριο στο συλλαλητήριο κι αυτό όχι για κανένα άλλο λόγο πέρα από το ότι με τα χρόνια έχω καταλάβει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι μόνο όταν παίζεις με τους όρους τους καταλαβαίνουν (που να δείτε πως γουρλώνουν τα μάτια τους όταν, αφού η ηθική η ανθρωπιά και η δικαιοσύνη δεν τους αγγίζει, τους εξηγώ με εθνικιστικούς όρους γιατί χρειαζόμαστε και άλλους μετανάστες – ναι έχω αρκετούς τέτοιους στο περιβάλλον μου...).

Πάμε λοιπόν, για να μη σας κουράζω, τα πράγματα έχουν ως εξής:

1.  λύση του μακεδονικού ως προς το όνομα πρέπει να είναι αυτή η οποία έχει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή κι από τις δύο χώρες ακόμα και αν η αποδοχή αυτή βρίσκεται πολύ χαμηλά και στις δύο χώρες.
 
2. Πρέπει να λυθεί το θέμα έστω και με ονομασία που θα έχει χαμηλή αποδοχή και ειδικότερα με μια ονομασία που θα έχει τον όρο Μακεδονία μέσα γιατί αυτό είναι το συμφέρον (βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο) της Ελλάδας. Αυτό γιατί η ονομασία γι’ αυτούς συνδέεται με την εσωτερική τους συνοχή και σταθερότητα, έστω κι αν υποστηρίζουν ότι είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου ή εξωγήινων. Η εσωτερική τους συνοχή και σταθερότητα άρα και σταθερότητα των συνόρων είναι το ζητούμενο για την Ελλάδα, στη συνέχεια η ΠΓΜΔ μπορεί να παίξει (αν το χειριστεί σωστά η Ελλάδα) ρόλο χώρας δορυφόρου μας, αναπτύσσοντας οικονομικούς δεσμούς, βάζοντας φρένο στις επεκτατικές τάσεις της Αλβανίας και δημιουργώντας έναν άτυπο άξονα Σερβίας (πρόσφατα έχει αντιστρέψει την πολιτικής της προς την Ελλάδα σε μια πιο φιλική στάση ψάχνοντας σύμμαχους απέναντι στην Αλβανία), ΠΓΜΔ κι Ελλάδας, απέναντι σε Αλβανία κι ενδεχομένως Βουλγαρία.
 
3. Η λύση πρέπει να πηγαίνει πακέτο με αφαίρεση τυχόν αλυτρωτικών αναφορών στο σύνταγμά τους. Εδώ να πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξει τι ακριβώς γράφουν αλλά σίγουρα θα ξεκαθάριζε πολύ τα πράγματα στις διμερείς μας σχέσεις, αν έλειπαν τέτοιες αναφορές. Προσοχή, ως προς την ταυτότητα αυτό είναι δικό τους θέμα και δε θα έπρεπε να το βάλουμε σε πακέτο συμφωνίας. Αν το να λένε, ότι είναι απόγονοι του Μ. Αλέξανδρου κι ότι η γλώσσα τους είναι Μακεδονική, τους συσπειρώνει να μη διαλυθούν, αυτό μας εξυπηρετεί και πιστεύω αυτή είναι η περίπτωση εδώ.
 
4. Αν το θέμα λυθεί και η ΠΓΜΔ μπει ΝΑΤΟ και ΕΕ με ότι συνεπάγεται αυτό, αυτό θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Αλβανία που θα είναι απ’ έξω και θα δώσει μια εξαιρετική ευκαιρία σε εμάς να λύσουμε τα διμερή μας προβλήματα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (ΑΟΖ, δικαιώματα μειονότητας, παύση κρατικής υποστήριξης διεκδικήσεων Τσάμηδων άσχετα αν έχουν δίκιο ή άδικο).

Στο τέλος αν όλα κυλούσαν κατ’ αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα είχε λύσει πολλά από τα περιφερειακά της προβλήματα, θα διαμόρφωνε μια κατάσταση με περισσότερες πιθανότητες για ειρήνη, θα πούλαγε μούρη σταθερότητας και ήρεμης ηγεμονικής δύναμης στα Βαλκάνια, θα έκανε πιο εύκολα μπίζνες και θα έφερνε συνάλλαγμα από αυτές, θα περιόριζε τις επιθετικές τάσεις της Αλβανίας (και της Τουρκίας που έχει από πίσω) που είναι ο πραγματικός κίνδυνος για την σταθερότητα στην περιοχή, θα της άνοιγε παράθυρο να παραμερίσει την ΠΓΜΔ από τη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας, θα σταμάταγε να μπερδεύει τους ξένους που τώρα γνωρίζουν την ΠΓΜΔ απλά ως Μακεδονία, θα μπορούσε να αφοσιωθεί στα υπόλοιπα θέματα που την απασχολούν με τους υπόλοιπους γείτονες με μεγαλύτερη άνεση... και θα είχε κάψει δύο ακόμα χώρες βάζοντας τες στη νεοφιλελεύθερη μηχανή ανθρώπινου κιμά της Ε.Ε.

Το ξέρω, τα παραπάνω είναι κατάπτυστα ανήθικα και πνιγμένα σε μια ιμπεριαλιστική όψη των πραγμάτων, που παραβλέπει ότι πίσω από όλο αυτό το σκηνικό υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν απλά να ζήσουν σε ένα δίκαιο κόσμο ειρηνικά, απλά προσπαθώ να αποδείξω ότι για άλλη μια φορά ακόμα και με τη δική τους λογική και τρόπο σκέψης, εθνικιστές, “πατριώτες” και πατριδοκάπηλοι παίρνουν τις λάθος αποφάσεις κι έχουν τις λάθος θέσεις, κάνοντας τελικά κακό σε αυτό που θεωρούν πατρίδα τους.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Νέες προεκτάσεις στο σκάνδαλο της VW.


Μεγάλη αποκάλυψη του μπλογκ μας! (ναι υπάρχουμε ακόμη)
Στη σκιά του σκανδάλου για τις μετρήσεις των ρύπων αυτοκινήτων και κινητήρων της VW, σας φέρνουμε άλλη μια μεγάλη αποκάλυψη! Σύμφωνα με πηγές μας στη Γερμανία, το σκάνδαλο με την απόκρυψη και το μασκάρεμα των αυτοκινήτων και χαρακτηριστικών τους, πάει πολύ πίσω και ήδη από τη δεκαετία του '50 η vw χρησιμοποιούσε ένα παρόμοιο λογισμικό, αν και πρωτόγονο για τα δεδομένα της εποχής μας, με ένα ειδικό κιβώτιο γεμάτο λυχνίες και τρανζίστορ, καλά κρυμμένο στο εσωτερικό του αγαπημένου σε όλους μας σκαθαριού.


Το λογισμικό αυτό ήταν προγραμματισμένο να κρύβει το φασιστικό παρελθόν του αυτοκινήτου το οποίο ήταν προϊόν και καμάρι της ναζιστικής βιομηχανίας της Γερμανίας ώστε να συνεχιστούν οι πωλήσεις του και μετά το τέλος του πολέμου ακόμα και εκτός δυτικής Γερμανίας.

Εδώ ο Αδόλφος Χίτλερ σε τρυφερές στιγμές με το πνευματικό του παιδί.

Το λογισμικό πέτυχε μέσα σε ελάχιστα χρόνια να κάνει το αυτοκίνητο αυτό να μοιάζει με μια τεράστια κατσαρίδα με ρόδες το επονομαζόμενο και κατσαριδάκι, κάτι που θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία από τους εμπνευστές του πρότζεκτ αφού και μια τεράστια τετράτροχη κατσαρίδα είναι σαφώς πιο συμπαθητική από ένα φασίστα. Μάλιστα με την εξέλιξη της τεχνολογίας και των υπολογιστών μπόρεσαν με απντέιτς να την αναβαθμίσουν από κατσαρίδα σε σκαθάρι όπως και έμεινε γνωστό μέχρι της μέρες μας κάτι που κράτησε το εν λόγω αυτοκίνητο στην παραγωγή μέχρι και το 2003 κάνοντάς το ένα από τα μακροβιότερα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μείνετε μαζί μας! Υπερσύγχρονο λογισμικό σε τσιπάκι νέας σειράς προφυλακτικών μεγαλώνει κατά 10 με 20% το πέος σας!

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ζήτω η Νέα Αποικιοκρατία!


Από το γραφείο Τύπου της Νέας Αποικιοκρατίας, για την Εργατική Πρωταπριλιά Πρωτομαγιά, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πριν δύο χρόνια, η Εργατική Πρωτομαγιά έβρισκε τη χώρα μας στα πρόθυρα οικονομικής αντικαπιταλιστικής ανατροπής, την κοινωνία μπροστά στον κίνδυνο ανάδειξης μιας αριστερής, σχεδόν κομουνιστικής κυβέρνησης και τους χρυσαυγίτες ακόμη φίλους μας.
Η φετινή Πρωτομαγιά μετά τις τεράστιες θυσίες του φτωχότερου 99% του Ελληνικού λαού, βρίσκει τη χώρα στο δρόμο για την ανάληψη των δεικτών ανεργίας πάνω από το 30%.
Η οικονομία αρχίζει να στέκεται στέρεα στις πλάτες των εργαζομένων ενώ αυτοί παλεύουν να σταθούν στα τέσσερα και η ελπίδα να ξαναγαμιέται. Όλες οι προσπάθειές μας είναι τώρα στην δραχμοφοβία και τη δημιουργία νέων θέσεων ανεργίας. Όλη η έγνοια μας είναι στους υπεράριθμούς εργαζόμενους και τους οικονομικά επιφανέστερους φίλους μας. Όλη η έγνοια μας είναι να δώσουμε πίσω τη χαρά στο λαό να αναζητά ξεχασμένες αξίες όπως το οκτάωρο και τα εργασιακά δικαιώματα, που τόσο νόημα έδιναν στη ζωή του. Η αντίστροφη μέτρηση να τον πιείτε έχει, ήδη, αρχίσει.
Ενωμένοι και αποφασισμένοι αστυνομία, δικαστικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και τραπεζίτες μπορούμε να τους καταφέρουμε.
Ζήτω η Νέα Αποικιοκρατία!».

 (εικόνα κλασικά κλεμμένη)

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Άμεση ανταπόκριση λιμενικού, κυβέρνησης και εκκλησίας στο δράμα των μεταναστών στο Φαρμακονήσι.

Πλήρως λειτούργησαν οι κρατικοί και εκκλησιαστικοί αυτοματισμοί της χώρας μας όταν στις 20/1/2014 το λιμενικό εντόπισε ένα ακυβέρνητο πλοιάριο με 28 μετανάστες. Λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής το πλοιάριο είχε ανατραπεί και οι μετανάστες αγωνίζονταν με τα κύματα για τη ζωή τους όταν το πλοίο του ελληνικού λιμενικού τους προσέγγισε και οι άντρες του με αυτοθυσία και μεγάλο κίνδυνο και για τους ίδιους, έσωσαν και περιέθαλψαν όσους περισσότερους μπορούσαν. Δυστυχώς από το μένος της φύσης δεν μπόρεσαν να σωθούν 12 άτομα μεταξύ των οποίων 9 βρέφη και παιδιά τους οποίους το λιμενικό με όλες του τις δυνάμεις προσπάθησε να περισυλλέξει. Οι διασωθέντες ναυαγοί, οι περισσότεροι από τους οποίους πρόσφυγες, προωθήθηκαν στον Πειραιά όπου αντιπροσωπία της ιερά μητρόπολης Πειραιά με επικεφαλής τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Σεραφείμ τους υποδέχθηκε τους σίτισε και τους φιλοξένησε σε κατάλυμα της μητρόπολης, ενώ ανέλαβε και όλα τα έξοδα της παραλαβής και μεταφοράς των νεκρών πίσω στις πατρίδες τους. Ο πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις, του αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του τραγικού συμβάντος, δεσμεύτηκε για την άμεση χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες και νομιμοποιητικών εγγράφων στους υπόλοιπους μετανάστες, ενώ ο υπουργός υγείας Άδωνης Γεωργιάδης επέβλεψε προσωπικά κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών που διέθεσε το υπουργείο του για να περιθάλψει άμεσα τους μετανάστες. Ακόμα και σήμερα το ελληνικό ναυτικό επιχειρεί αναζητήσεις στην περιοχή προκειμένου να βρεθούν όλοι οι αγνοούμενοι ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή το περιστατικό, ξεκίνησε μεγάλη έρευνα γύρω από τις πολιτικές ευθύνες της ίδιας ή μέλλων της που μπορεί να ωθούν στην μετανάστευση πληθυσμούς τρίτων χωρών, κάνοντάς μας για ακόμη μια φορά υπερήφανους όχι μόνο ως Έλληνες αλλά και ως Ευρωπαίους και Δυτικούς πολίτες.
Μείνετε μαζί μας! Μέσω φορολόγησης εφοπλιστών και εκκλησίας, αποφάσισε η κυβέρνηση να γίνει η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού που προέκυψε μετά την απόφαση του Σ.Τ.Ε. για τους ένστολους, στα σκαριά και όλες οι επόμενες ρυθμίσεις για να επιστραφούν όλες οι περικοπές και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.



 

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Πρετεντέρης: καταδικάζουμε τη λογική απ' όπου κι αν προέρχεται.

Τα τελευταία του χαρτιά παίζει το πολιτικό κατεστημένο της χώρας βάζοντας τα δημοσιογραφικά του σάβανα, μετά το ξέπλυμα των φασιστοειδών, να συνεχίσουν με το ξέπλυμα της κυβερνητικής βίας και την προπαγάνδα των δύο άκρων.
Σε μια πρωτοφανή απόπειρα βιασμού της λογικής, η κυβέρνηση και οι υποτακτικοί της προσπαθούν να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο, τον άνεργο τρομοκράτη και τον τραπεζίτη παρθένα Μαρία.
Προσοχή γιατί η Χρυσή Αυγή είναι στη φυλακή αλλά η ελληνική ακροδεξιά όχι. Η ελληνική ακροδεξιά κυβερνά, αφήνει κόσμο να πεθαίνει στο άθλιο σύστημα υγείας της, πνίγει και ακρωτηριάζει μετανάστες στα σύνορά της, αφήνει παιδιά αμόρφωτα, ξεπουλά τον παραγωγικό πλούτο της χώρας, καταστρέφει το περιβάλλον, οδηγεί κόσμο στην ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση, χτυπά και τραμπουκιζει σε δρόμους και συγκεντρώσεις, η ελληνική ακροδεξιά ψηφίζει ναι σε όλα.
Όχι, δεν καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται, δεν καταδικάζουμε τη βία του θύματος που βρίσκεται σε νόμιμη άμυνα, δεν καταδικάζουμε τη βία του αδύναμου απέναντι στην απληστία και την εκμετάλλευση, καταδικάζουμε τη βία απέναντι στη λογική.



Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Δικογραφίες για τα εγκλήματα των άλλων.

Σύννεφα σκόνης σηκώνει σύσσωμη η κυβέρνηση με πρωτεργάτη τον εκπρόσωπο τύπου Σίμο Κεδίκογλου, σε μια οργανωμένη προσπάθεια να καλύψει τα ίχνη της από ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος του λαού που κυβερνά. Την ίδια ώρα η ρητορική της σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης έχει μείνει ξεγυμνωμένη από κάθε λογικό και ορθά διατυπωμένο επιχείρημα, με αποτέλεσμα οι πολιτικοί διάλογοι να είναι πλέον κάπως έτσι:
-Συριζαίος: Η πολιτική σας οδηγεί τη χώρα σε δημοσιονομικό γκρεμό.
-Μπλε κομματόσκυλο: Αν δε συμφωνείτε με την πολιτική μας θέλετε εμφύλιο.
-Συριζαίος: Τα νούμερα δε σας βγαίνουν! Το ΑΕΠ πέφτει, το χρέος αυξάνεται, η ύφεση βαθαίνει και η ανεργία ανεβαίνει.
-Μπλε κομματόσκυλο: Αν δε συμφωνείτε με την πολιτική μας θέλετε εμφύλιο και οπλίζετε τα χέρια των τρομοκρατών.
-Συριζαίος: Μα ο κόσμος δεν έχει δουλειά, τα παιδιά υποσιτίζονται, οι υπηρεσίες υγείας ακριβαίνουν και πέφτει η ποιότητά τους και εσείς ευνοείτε φορολογικά τους πλούσιους και τιμωρείτε τους μισθωτούς.
-Μπλε κομματόσκυλο: Αν δε συμφωνείτε με την πολιτική μας θέλετε εμφύλιο, οπλίζετε τα χέρια των τρομοκρατών και τους πατάτε και τη σκανδάλη.
-Συριζαίος: Είστε μαλάκας;
-Μπλε κομματόσκυλο: Αν δε συμφωνείτε με την πολιτική μας θέλετε εμφύλιο, οπλίζετε τα χέρια των τρομοκρατών τους πατάτε, τη σκανδάλη και τους αλλάζετε και γεμιστήρες.
Περίεργη εξαίρεση στον παραπάνω διάλογο αποτελούν οι συζητήσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου η σπαζοκλαμπανίτιδα της οποίας ξεπερνά τις  αντοχές και του πιο κολλημένου πασόκου που πιστεύει ότι ο Βενιζέλος είναι αθώος και τελικά θα είναι αυτός που θα σώσει τη χώρα.
Στα ίδια πλαίσια του εθνοσωτήριου κυβερνητικού έργου, αλλά και λασποπολέμου προς την αριστερά, η κυβέρνηση χτυπά με τη σειρά ένα τρίγωνο αναρχικών καταλήψεων στο κέντρο της πρωτεύουσας το οποίο λειτουργούσε σαν τελευταίο ανάχωμα στην εξάπλωση της δράσης της χρυσής αυγής, από το κέντρο προς τα έξω, μιας και οι καταλήψεις αυτές ήταν από τα λίγα οργανωμένα αντιφασιστικά κύτταρα, με τα καλά και τα κακά τους, στις γειτονιές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη αφήνοντας την πάλη στους δρόμους και προτιμώντας τον πόλεμο των εντυπώσεων, τρώγοντας το ένα μετά το άλλο τα τυράκια που του πετά η τριακομματική κυβέρνηση, οδηγεί ολοταχώς τον εαυτό του και μαζί του (άσχετα αν το έχει καταλάβει ή όχι) ολόκληρη τη χώρα, στο γκρεμό. Είναι αξιοθαύμαστο πόσο λίγο θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα των δύο τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων και πραγματικά άξιο συγχαρητηρίων το πώς εν μέσω τέτοιου κυβερνητικού μπουρδέλου κατάφερε να είναι πάλι μισή μονάδα πίσω από τη νέα δημοκρατία.
Μείνετε μαζί μας ακολουθεί ποινικοποίηση του διαφορετικού και της κοινής λογικής με την ευγενική και ανιδιοτελή χορηγία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Δικογραφίες για τα εγκλήματα των άλλων...

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Κρατάμε τη θέση μας, πάμε στο διάολο.

  Η ανησυχία της τρικομματικής κυβέρνησης για τον χρόνο εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων, την οποία σύμφωνα με το δεύτερο Μνημόνιο θα έπρεπε να είχαμε λάβει τον Ιούνιο που μας πέρασε, είναι απολύτως πραγματική. Ηττημένη πολλαπλώς, η παράδοξη συμμαχία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ βυσσοδομεί κατά της χώρας.
  Αν τόσο πολύ είχαν την έγνοια της χώρας θα είχαν αυτοσυγκρατηθεί στα όρια του κοινοβουλευτισμού, της δημοκρατίας και της σκληρής δουλειάς, αναγνωρίζοντας όμως και το αδιέξοδο του ευρώ, τις απαρχαιωμένες δομές του κράτους και τη σαπίλα της κομματικής πελατείας που έχει τόσα χρόνια ανατραφεί, ειδικά από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οι «επί της διαδικασίας παρατυπίες αποτελούν γνωστή ασθένεια των κυβερνητικών εταίρων, ειδικά όταν οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις είναι προφανώς παράνομες και αντισυνταγματικές.
  Σε καμιά περίπτωση η χώρα δε θα ήταν στην κατάσταση που είναι τώρα αν δεν είχαν βρεθεί 153 λαμόγια και προδότες βουλευτές να πουν «πάμε στο διάολο». Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η απόφαση δεν είναι ισχυρή, αφού η πλειοψηφία ήταν οριακή, ότι προδιαθέτει για επικείμενη μείζονα κρίση, ότι θα καταρρεύσει η πλειοψηφία και ότι σε λίγους μήνες, όταν θα εφαρμοστούν τα μέτρα, θα χρειαστεί να γίνουν και πάλι εκλογές. Και έχουν όλοι δίκιο και η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό.
Είναι γνωστό ότι η εκταμίευση των δόσεων ακολουθεί την ίδια πάντοτε διαδικασία. Ένα μήνα πριν τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες αρχίζουν να περιγράφουν την άσχημη κατάσταση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας και τις επιπτώσεις μιας πιθανής στάσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Στη συνέχεια προσπαθούν να δώσουν έμφαση στην υπευθυνότητα και τον αγώνα της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις της με την τρόικα σε συνδυασμό με την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό της αντιπολίτευσης. Κατόπιν προσπαθούν να πείσουν το κοινό ότι όλες οι αριστερές απόψεις και τάσεις είναι των άκρων άρα αντίστοιχες των ακροδεξιών και ότι αν ο κόσμος τις ενστερνιστεί η χώρα κινδυνεύει να μετατραπεί άμεσα σε ένα σοβιετικό γκουλάγκ. Συνεχίζοντας την παράσταση τα τρία τεχνοκρατικά μέλη της τρόικας συντάσσουν από μια έκθεση, η οποία παραδίδεται στα αντίστοιχα πολιτικά όργανα: Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ακολούθως, για λογαριασμό των δύο πρώτων η απόφαση λαμβάνεται από το Eurogroup και, εφόσον είναι απαραίτητο, εγκρίνεται από το Συμβούλιο Κορυφής, ενώ το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ταμείου εγκρίνει τα της δικής του συμμετοχής. Επάνω στη διαδικασία και πριν οι προηγούμενοι δώσουν τις εγκρίσεις τους, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει νομοθετήσει όλες τις υποδείξεις της τρόικας ώστε να επιδείξει καλή διαγωγή και να πάρει τη δόση ακόμα και αν αυτά τα νομοθετήματα θα κρίνονταν παράνομα στις περισσότερες από τις χώρες των δανειστών μας. Είναι επίσης γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως η Γερμανία έχουν παράσχει σαφείς φραστικές εγγυήσεις σύμφωνα με τις οποίες θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και ειδικά η Γερμανία να συνεχίσει να απολαμβάνει κέρδη από την πτώση των δικών της ομολόγων αλλά και από τος τόκους των ελληνικών πακέτων διάσωσης. Οι διαβεβαιώσεις αυτές, σε συνδυασμό με τη συνεχή τροφοδότηση της ελληνικής οικονομίας με όση ρευστότητα απαιτεί η κάλυψη των τοκογλυφικών υποχρεώσεων, οδήγησαν σε πλασματική υποβάθμιση του κινδύνου μιας ελληνικής εξόδου, σενάριο που κυκλοφόρησε υπό την ονομασία Grexit και το οποίο παραμένει σε εφεδρεία έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή τα νούμερα δείξουν ότι τα κέρδη για τους δανειστές μας από την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ θα είναι ασύμφορά σε σχέση με έξοδο της χώρας από αυτό και ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
  Επιπλέον, όπως γνωστοποίησε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, η χώρα πρόκειται να ζητήσει επισήμως την επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής του δημοσιονομικού ελλείμματος και, επομένως, την παράλληλη χρηματοδοτική υποστήριξη μέχρι τα τέλη του 2016. Αυτό σημαίνει και επίσημα ότι όλα τα μέτρα των προηγούμενων ετών, οι δημοσιονομικές προβλέψεις, οι θυσίες του ελληνικού λαού, οι υποσχέσεις για μείωση του δημοσιονομικού χρέους και ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας και πανηγυρικά, πάνω από όλα τα προηγούμενα, για επιστροφή στις αγορές, ήταν στη σφαίρα της οικονομικής φαντασίας ή και απάτης. Μάλιστα, η νέα συμφωνία θα εφαρμόσει με ακόμα πιο οξύ τρόπο τις ίδιες αποτυχημένες πρακτικές των δύο τελευταίων ετών σε πείσμα κάθε λογικά σκεπτόμενου ανθρώπου ότι η πολιτική που ακολουθεί η χώρα έχει αποτύχει.
  Τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης περίμεναν υπομονετικά να πάρουμε τις αποφάσεις μας, ειδικά η Γερμανία η οποία προσπαθεί να αποκομίσει όσο πιο πολλά μπορεί από την ελληνική κρίση καθυστερώντας τη λήψη αποφάσεων και των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την επιβίωση της ευρωζώνης, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα όσο το δυνατό πιο μαλακό μαξιλαράκια για τον εαυτό της από τα φθηνά ομολογιακά επιτόκια που της έχει προσφέρει η ελληνική κρίση. Το κεφαλαιώδες ήταν και είναι να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας, να προστατεύσουμε τους πολλούς, τους πιο αδύναμους και να μοιράσουμε δίκαια τον παραγόμενο πλούτο και όχι να προσπαθούμε να κρατήσουμε στο τραπέζι της μεγάλης ευρωπαϊκής φούσκας μια σάπια κομματική, επιχειρηματική και τραπεζική ελίτ.


Οποιαδήποτε ομοιότητα του παραπάνω κειμένου με αυτό του κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου είναι τελείως συμπτωματική. (αν δε βλέπετε τον παραπάνω σύνδεσμο, αντιγράψτε αυτό: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_10/11/2012_469430)

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η θεωρία των κουλών άκρων και άλλες ειδήσεις.

Σοκ προκάλεσε στην κυβέρνησή η εισβολή των απεργών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο προαύλιο του υπουργείου εθνικής μίζας λούφας και παραλλαγής, εχθές το πρωί, καθώς έντρομοι συνειδητοποίησαν ότι είχαν ξεχάσει τελείως την ύπαρξή τους με αποτέλεσμα να τρέχουν να τους μαζέψουν με τις κλούβες πριν προλάβουν να κάνουν μεγαλύτερο κακό στο ίματζ της κυβέρνησης. Χαρακτηριστική ήταν η αμηχανία των κυβερνώντων για το περιστατικό, αφού μην έχοντας άλλα επιχειρήματα, άρχισαν πάλι τις θεωρίες περί άκρων δεξιάς και αριστεράς που συμπίπτουν λες και χτυπάνε παλαμάκια.
Σοκ επίσης προκάλεσε και στα κανάλια που μετέδιδαν πλάνα την ώρα του περιστατικού, το γεγονός πως δεν πρόλαβαν να στρέψουν τις κάμερες τους αλλού, με αποτέλεσμά, άθελά τους, να δείξουν πλάνα αστυνομικής βίας προκαλώντας την οργή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, του Σίμου Περδίκογλου, ενώ αρκετοί σχολιαστές, επάνω στον πανικό τους, άρχισαν να περιγράφουν το πώς οι διαδηλωτές έτρεχαν με τα κεφάλια κατά πάνω στα γκλοπ των αστυνομικών παρά την αντίθεση της εικόνας που μετέδιδαν.


Σε άλλα νέα, με γοργούς ρυθμούς προχωρά το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, χωρίς όμως να στερούνται οι ιδιώτες επενδυτές την απαραίτητη φροντίδα, αγάπη και στοργή της κυβέρνησης αφού σε όλες τις περιπτώσεις πωλείται το υγιές κομμάτι των επιχειρήσεων ή περιουσιακών στοιχείων, απαλλαγμένων από παλιά χρέη ή μαύρες τρύπες τις οποίες επιμελώς φροντίζει να καλύψει η κυβέρνηση με χρήματα των φορολογουμένων.
Τέλος στα επιστημονικά νέα της ημέρας, μεγάλη έκπληξη έχει προκαλέσει στους επιστήμονες η εμφάνιση αδέσποτων ξυρισμένων αρχιδιών, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας , αλλά και σε άλλες πόλης της χώρας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα αρχίδια αυτά είναι πολύ επικίνδυνα ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες και ειδικά για τους πιο σκουρόχρωμους ή βαθιά μαυρισμένους ανθρώπους και αν κρίνουμε από τις περιγραφές και τις ιστορικές αναφορές από την περίοδο του μεσοπολέμου, οπότε κι εμφανίστηκαν μαζικά και οργανωμένα για πρώτη φορά στην Ευρώπη, όσο πιο γρήγορα τα ξεπαστρέψουμε, τόσο πιο γρήγορα θα ηρεμήσουμε. Προς το παρόν η μόνη επιβεβαιωμένη μέθοδος απώθησης, όπου τα πετύχετε, είναι το φτύσιμο, το κράξιμο ή ακόμα καλύτερα και τα δύο μαζί.  Ακολουθεί χαρακτηριστικό δείγμα εισβολής αδέσποτων αρχιδιών, του υπό είδους χρυσά αυγά, σε σούπερ μάρκετ. Το είδος αυτό δυστυχώς ακόμα δεν είναι υπό εξαφάνιση, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.



Μείνετε μαζί μας ακολουθεί το πολιτικό μαγκαζίνο "Μίλα μου βρώμικα" με τον Αιμίλιο Πλιάτσικο. Θέματα της αποψινής εκπομπής είναι, η επικείμενη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, ο λάκκος με τα κωλοδάκτυλα που ετοιμάζει η αριστερά για τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, ο κίνδυνος να στραβώσει κάτι και να πέσει η ίδια μέσα και η επιρροή του χασίς στη μεταμοντέρνα τέχνη και αισθητική.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ήρθε η ώρα για κέντρα φιλοξενίας χρυσαυγιτών.

Όταν το πολιτικά μη ορθό γίνεται κανόνας, εμείς (μιας και δεν έχουμε τι άλλη μαλακία να γράψουμε) δεν μπορούμε παρά να μιλήσουμε σοβαρά.
Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο, σε γνωστή δημοσιογραφική ιστοσελίδα, η είδηση έχει ως εξής:

"Ναζιστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών από το Μπανγκλαντές πραγματοποίησε ομάδα 30 ατόμων στην Καλαμάτα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία».
Οι νεαροί, ηλικίας από 17 έως 25 ετών, επιτέθηκαν κραυγάζοντας, βρίζοντας και απειλώντας, έσπασαν τζάμια σε πόρτες και παράθυρα, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες είχαν και στουπιά, για να βάλουν φωτιά στο σπίτι, αλλά δεν τα χρησιμοποίησαν επειδή οι μετανάστες πρόλαβαν κι έφυγαν.

Η Αστυνομία, που ειδοποιήθηκε από περίοικους, όταν έφτασε στην περιοχή προσήγαγε πέντε μετανάστες, από τους οποίους οι δύο ήταν παράνομα στη χώρα."

Η λογική με την οποία 30 άτομα ξεκινούν να λιντσάρουν και να κάψουν ένα σπίτι και η αστυνομία δεν πιάνει κανέναν από αυτούς αλλά βλέπει πιο σωστό να κάνει και πέντε προσαγωγές μεταναστών, μας ξεπερνά.
Αλήθεια με ποιό σκεπτικό τους συνέλαβαν; Γιατί είναι ηλίθιοι; Για να κατευνάσουν τους φασίστες που ήταν μαζεμένοι εκεί; Για να κατευνάσουν τους γείτονες; Γιατί δεν πρόλαβαν να κυνηγήσουν 30 χρυσαυγίτες και έπιασαν τον πρώτο που βρήκαν μπροστά τους όταν έφτασαν στο σπίτι; Γιατί είναι φασίστες του κερατά και οι ίδιοι; Γιατί είναι ηλίθιοι;
Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι αντί να μαζεύουν τους χρυσαυγίτες, αυτοί συνειδητά νομιμοποιούν τη δράση τους και τα "αιτήματά" τους, την ίδια ώρα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δίνουν σόου κατηγορώντας την αριστερά για την άνοδο των ακροδεξιών ενώ οι κυβερνήσεις τους τους είχαν και τους έχουν στο απυρόβλητο και σύμφωνα με ελεγχόμενες καταγγελίες πρώην υπαρχηγών των χρυσαύγουλων, αυτά τα δύο κόμματα τους χρηματοδοτούσαν κιόλας! (για περισσότερα δείτε εδώ)
Απαιτούμε ΤΩΡΑ τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας χρυσαυγιτών σε όλες τις φυλακές της χώρας. ΤΩΡΑ πριν χαθούν ζωές ή να είναι πολύ αργά.



Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Οχι σκουπίδια οχι πλαστικά...


Με γρήγορους ρυθμούς και με την επίβλεψη της Frontex προχωρά η κατασκευή του συνοριακού τείχους, με σκοπό την μείωση του μεταναστευτικού κύματος. Η αρχικές υποθέσεις, πως το τείχος πρόκειται να μειώσει την είσοδο των μεταναστών στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη δεν επαληθεύτηκαν, καθώς το σχέδιο είναι να μειωθούν οι Έλληνες που εγκαταλείπουν τη χώρα προς αναζήτηση εργασίας.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα οικονομικά μέτρα, θα περιλαμβάνεται και το πρόγραμμα βΕΣΠΑ. Σκοπός του προγράμματος είναι η αντικατάσταση των πολυτελών αυτοκινήτων με μηχανές vespa χαμηλού κυβισμού.

Ακόμα: Μήνυση κατέθεσε η ηγεσία της Χρυσής Αυγής στα τηλεοπτικά κανάλια που προβάλουν  τούρκικες σειρές, καταγγέλλοντας τα για εσχάτη προδοσία. Προτεινόμενη ποινή φαίνεται να είναι η προβολή του «εγέρθητι» κάθε δύο ώρες με υποχρεωτική παρακολούθηση.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Η παρέλαση των γουρουνιών.

Μαθήματα ανθρωπιάς παρέδωσαν κάτοικοι της Παιανίας, όταν σε καλέσματα συνανθρώπου τους για βοήθεια, φαγητό και λίγα χρήματα, αυτοί κάλεσαν για να τον φροντίσει, την αστυνομία, οδηγώντας τελικά στο θάνατο τον 28χρονο Γάλλο, ο οποίος για άγνωστους λόγους, προτίμησε να προσπαθήσει να δραπετεύσει από το να παραδοθεί στις αρχές της χώρας του.
Απόλυτα φυσιολογικό για ένα λαό που, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της TNS ICAP, θεωρεί σε ποσοστό 93% ότι είναι φιλόξενος και ανεκτικός ως προς τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και καθόλου ρατσιστής, ενώ την ίδια ώρα 68% του ίδιου δείγματος πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερο να μην έρχονται στην Ελλάδα οικονομικοί μετανάστες από χώρες λιγότερο ανεπτυγμένες και παρόμοιο ποσοστό 63%, ότι το έθνος μας είναι το πιο γαμάτο του κόσμου.

Σε άλλα νέα, από υπερκόπωση ταλαιπωρείται τις τελευταίες ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς εξαιτίας των ασταμάτητων διαβουλεύσεων και της εντατικής επαναδιαπραγμάτευσης, κυρίως με τα μέλη της κυβέρνησής του, τα μισά από τα οποία ζήτησαν να παραιτηθούν με το που πάτησαν το πόδι τους στα υπουργεία και ενημερώθηκαν για την τρέχουσα κατάσταση και τα υπόλοιπα μισά που ακόμα γκρινιάζουν για τις αρμοδιότητές τους.

Τέλος, ομαλώς εξελίσσονται τα διάφορα αναρχικά, αριστερά, κομουνιστικά, αντιρατσιστικά και άλλα φεστιβάλ με πλούσια μουσικοχορευτικά δρώμενα και δραστηριότητες, πλαισιωμένα με άφθονο φαγητό, αλκοόλ, μπάφους και στιβαρές περιφρουρήσεις για την περίπτωση πεσίματος από φασίστες, την ώρα που η χρυσή αυγή οργώνει με μικρά ή μεγάλα πογκρόμ όλη τη χώρα.

Μείνετε μαζί μας, τα γουρούνια δε νίκησαν ακόμα...


Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Επιστροφή στην ανομαλότητα.

Επιστροφή στην ομαλότητα. Τα κανάλια, δύο μέρες μετά τις εκλογές ανακάλυψαν τα τριπλά χαράτσια στα φουσκωμένα εκκαθαριστικά, στο πασοκ μεγαλοστελέχη τσακώνονται για τις καρέκλες, ο Σαμαράς ζει το μύθο του, και ο Κουβέλης κυλιέται στη λάσπη φορώντας αδιάβροχο, αφού αποφάσισε να παρέχει στήριξη αλλά να μη λερώσει και τα χέρια του και
το κκε "τιμωρήθηκε" για τη στάση του άλλα πέρα από το, άκυρο πλέον, πανό στο κτίριο του Περισσού που ζητά να σπάσει ο δικομματισμός πασοκ-νδ, δεν δείχνει πρόθεση για άλλες αλλαγές.
Όσο για το συριζα, σαφέστατα και το αποτέλεσμα είναι στην ουσία του πολύ πιο θετικό απ' όσο φαίνεται και σίγουρα καλύτερο από μια νίκη χωρίς αυτοδυναμία, η αναμόρφωση όμως που χρειάζεται τώρα το κόμμα θέλει πολύ προσοχή ώστε να μη χαθεί η καλή πρόθεση και η ριζοσπαστικότητα του συριζα του 4,6% για χάρη των καινούριων ψηφοφόρων του 26,8%. Ήδη διαβάζω δεξιά και αριστερά ότι οι συνιστώσες των μερικών χιλιάδων ψήφων θα πρέπει να υποχωρήσουν μπροστά στις απαιτήσεις των εκατοντάδων χιλιάδων νέων ψηφοφόρων και θα αρχίσω τα μπινελίκια...
Τώρα μένει να δούμε πόσο καταστροφικό θα είναι το μείγμα νδ, πασοκ, δημαρ και τι ζημιά θα προλάβει να κάνει πριν οι ψηφοφόροι τους αποφασίσουν να παραδεχτούν το λάθος τους (ή να πεθάνουν), όταν αυτή η κυβέρνηση πέσει ή λήξει η θητεία της.
Από σήμερα συνεχίζουμε να μετράμε θύματα και να ελπίζουμε.


Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Στην τελική ευθεία...

 Στην τελική ευθεία οι προεκλογικές προετοιμασίες των κομμάτων.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν απεγνωσμένα να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, με αμφίβολα έως τώρα αποτελέσματα, την ώρα που σύσσωμο το πολιτικό ζωικό βασίλειο, από τα κουνάβια της αριστεράς, τα βατράχια του κέντρου και τα φίδια της δεξιάς, ενώνουν τις δυνάμεις τους.
Αντίθετα, σε χαλαρούς ρυθμούς, επέλεξε να επισκεφθεί εχθές η Αλέκα Παπαρήγα, κεντρικό κινηματογράφο των Αθηνών, για να παρακολουθήσει την ταινία "Η χιονάτη και ο κυνηγός", την οποία κατά την έξοδό της χαρακτήρισε κομουνιστικό ύμνο, ισάξιο με τα στρουμφάκια, όπου η κακιά βασίλισσα δηλαδή στην πραγματικότητα ο καπιταλισμός ηττάται τελικά από το καταπιεσμένο προλετάριο. "Θα συνεχίσουμε να περιμένουμε το λαό κυνηγό μας ακόμα και αν πάρει αιώνες", απάντησε σε δημοσιογράφους όταν τη ρώτησαν για πολλοστή φορά για την περίπτωση συνεργασίας με την υπόλοιπη αριστερά, αρνούμενη να απαντήσει σε περαιτέρω ερωτήσεις όταν ρωτήθηκε αν ζηλεύει για το φλερτ του λαϊκού παλικαριού με το ΣΥΡΙΖΑ.
Πανικός επικρατεί στα κομματικά γραφεία της ΝΔ, καθώς βλέπουν τα νούμερά τους στάσιμα παρά τη λάσπη και την προπαγάνδα που έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες εβδομάδες, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει ακάθεκτος προς την αυτοδυναμία. Μάλιστα τέτοια είναι η απόγνωση των ανθρώπων της Νέας Δικτατορίας που ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιάννης Γκεμπελάκης λέγεται ότι εχθές και κάτω από άκρα μυστικότητα πραγματοποίησε σκοτεινές τελετές αναζητώντας βοήθεια στο υπερπέραν, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς είναι ήδη σε σκληρές διαπραγματεύσεις με το διάβολο προκειμένου με αντάλλαγμα την ψυχή του, να κερδίσει την πρωθυπουργία, κάτι όμως που θεωρούν σχεδόν αδύνατο όσοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις σχέσεις του Μητσοτακέικου με τον κάτω κόσμο.

Γκεμπελάκης: Πρόεδρε θα τον πιούμε
Σαμαράς: Ναι, σε όλα...

Στο ΠΑΣΟΚ τώρα παρατηρείται μια αδικαιολόγητη ηρεμία και χαλαρότητα, καθώς ουδείς φαίνεται να ενδιαφέρεται για τον εκλογικό αγώνα και μάλιστα κορυφαία στελέχη, όπως ο κύριος Ραγκούσης και ο κύριος Λοβέρδος εμφανίστηκαν πρόσχαροι στους διαδρόμους της Ιπποκράτους καπνίζοντας μαριχουάνα, προετοιμαζόμενοι όπως δήλωσαν να καλύψουν, αμέσως μετά τις εκλογές, το αντιπολιτευτικό κενό που απ' ότι φαίνεται θα αφήσει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφερθούμε και στα υπόλοιπα κόμματα αλλά θα το κάνουμε, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η ανεξήγητη περίπτωση του Νίκου Χανιά την οποία η ομάδα των X-files του μπλογκ μας ακόμα ερευνά για το αν πρόκειται για θύμα εκβιασμού, αν χρηματίστηκε, αν τρελάθηκε, αν δαιμονίστηκε ή αν απλά του γαμιέται ότι έχει και δεν έχει.

Μείνετε μαζί μας, ακολουθούν τεχνολογικές και πολιτικές αναλύσεις!
Δείτε αποκλειστικά στο μπλογκ μας  τη νέα μεγάλη έρευνα που επιβεβαιώνει και εξηγεί γιατί η συντριπτική πλειοψηφία  των χρηστών τάμπλετ προτιμά το κωλοδάχτυλο κατά τη χρήση τους και τη μεγάλη έρευνα σχετικά με τις αυτοκτονίες και την κρίση με γενικό τίτλο "Καλός ψηφοφόρος είναι ο ζωντανός ψηφοφόρος".

μόνο ο Μάριο θα μας σώσει (άσχετο)

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Το Euro 2004 και η ΧΑ


Μια μέρα πριν από τη διαφαινόμενη είσοδο της ΧΑ στη Βουλή και όσο και αν θέλω να ελπίζω για το αντίθετο δεν μπορώ να πω ότι δε με θλίβει να ακούω συνεχώς γύρω μου για κόσμο που προτίθεται να τους ψηφίσει. Μέχρι τώρα προσπαθούσα να πείσω πασόκους και νεοδημοκράτες ότι μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, το να ξανά ψηφίσουν κάποιο από αυτά τα δύο κόμματα τους κάνει απλά ή ηλίθιους ή προδότες με προσωπικά συμφέροντα. Όταν όμως έρχομαι αντιμέτωπος με κόσμο και ειδικά με γνωστούς κάτω των τριάντα, που απροκάλυπτα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τη ΧΑ, πραγματικά τα αντεπιχειρήματα είναι τόσο προφανή που μένω λίγο μαλάκας. Εννοείται ακολουθεί χώσιμο αλλά από εκεί που έλεγα ότι "παιδιά ας σταματήσουμε να μιλάμε για τα χρυσαύγουλα, τους δίνουμε αξία" βλέπω συνεχώς γύρω μου να ξεπετάγονται μαλακισμένα που θα ρίξουν την ψήφο τους εκεί.
Δεν έχω να σας κάνω κάποιο ιδιαίτερο κήρυγμα περί ΧΑ, έτσι και αλλιώς είναι λίγο αργά και ότι χρειάζεται να  ξέρετε είναι εκεί έξω, θέλω μόνο να σας πω ότι όποτε ακούω για τα χρυσαύγουλα μου έρχεται στο μυαλό ο τελικός του euro 2004. Τον τελικό αυτό που λέτε, που παρακολουθήσαμε στην πλατεία Κοτζιά σε μία από τις γυγαντοοθόνες που είχε στήσει ο δήμος τότε, δεν θα τον ξεχάσω ποτέ, όχι γιατί κερδίσαμε ενώ γαμοκύπελο αλλά γιατί μέσα σε λίγες ώρες ένιωσα τη μεγαλύτερη στιγμή εθνικής υπερηφάνειας και μεγαλύτερης εθνικής ντροπής μαζί ως Έλληνας.
Υπερηφάνειας γιατί κατά τη διάρκεια του αγώνα αν κοιτούσες γύρω σου στην πλατεία έβλεπες Έλληνες, και "ξένους", μετανάστες από διάφορες χώρες, να παρακολουθούν τον αγώνα μαζί, φωνάζοντας, χειροκροτώντας, γελώντας, αγωνιώντας, άλλος μόνος του, άλλοι σε μεγάλες παρέες, άλλος κρεμασμένος από μία κολόνα, άλλος με το παιδί του στους ώμους του, όλοι μαζί σαν ένα.
Κατά κάποιο περίεργο τρόπο τη χαρά και την ομόνοια αυτή τη διαδέχθηκε η ντροπή και η απογοήτευση ακριβώς στην πλατεία Ομονοίας όπου φύγαμε όλοι μαζί να πάμε να πανηγυρίσουμε. Εκεί λίγα λεπτά αφού φτάσαμε είδαμε κόσμο να τρέχει γύρω μας χωρίς προφανή λόγο, γρήγορα όμως καταλάβαμε ότι πρόκειται για χρυσαυγίτες που κυνηγούσαν τους αλλοδαπούς που πανηγύριζαν μαζί μας. Δεκαπέντε ή είκοσι χρυσαυγίτες κυνηγούσαν και χτυπούσαν όποιον ξένο έβλεπαν μπροστά τους. Γύρω μας άλλοι δεν πήραν καν χαμπάρι τι γινόταν και άλλοι φώναζαν "μπράβο καλά τους κάνετε". Σηκωθήκαμε αμέσως και φύγαμε, αργότερα στην τηλεόραση, έδειχναν πλάνα κόσμου να πανηγυρίζουν στην Ομόνοια. Στα πλάνα πουθενά δεν έβλεπες αυτό το πολύχρωμο πράγμα της Κοτζιά, μόνο κάφρους, και ανάμεσά τους, τους ίδιους κάφρους που "καθάρισαν" νωρίτερα την πλατεία, "μόνους" τους, να πανηγυρίζουν. Ξέρω ότι έχουν κάνει και πολύ χειρότερα, αλλά όποτε ακούω για τα χρυσαύγουλα αυτό το σκηνικό μου έρχεται και θέλω να τους φτύσω στα μούτρα. Ελπίζω αύριο να μην είναι η αρχή που θα μας κάνει σταδιακά αυτό το άχρωμο μαλακισμένο πλήθος που πανηγύριζε στην ομόνοια το 2004.


Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΣΟΚ ΚΑΙ ΠΕΟΣ (ή τι θα ευχόμουν για τις προσεχείς εκλογές)


Σοκ στην ελληνική κοινωνία με την αλλοδαπή οροθετική ιερόδουλη και τους ανυποψίαστους πελάτες της, την ίδια στιγμή που ατάραχη παρακολουθεί τις πουτάνες του πασοκ και της νδ να σπέρνουν το φόβο, τη φτώχεια και το θάνατο σε μια ολόκληρη χώρα και χωρίς να ντρέπονται μάλιστα, δείχνοντάς μας με κάθε ευκαιρία σε κανάλια και έντυπα μέσα, πόσο μαλάκες μας θεωρούν.
Την ίδια ώρα εκατοντάδες αναποφάσιστοι Έλληνες ίσως το χειρότερο είδους ψηφοφόρου,(φίλε δεν μπορεί δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές να μην έχεις αποφασίσει, κάτι δεν πάει καλά μαζί σου, τι περιμένεις, ποιος θα σου πετάξει το καλύτερο τυράκι την τελευταία στιγμή;) κρατάνε στα χέρια τους το μέλλον της χώρας και ίσως του ευρώ ή ακόμα και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε άλλα νέα το ΚΚΕ συνεχίζει ακάθεκτο την προεκλογική του αυτοϊκανοποίηση και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προχωρά μόνος εναντίων όλων, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει ποιο είναι το πλαν μπι σε περίπτωση που αποκτήσει αυτοδυναμία αλλά οι δανειστές μας,  μας δώσουν τα παπούτσια στο χέρι.
Ακραίες φωνές φωνάζουν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ θα μπορούσαν να συνεργαστούν συμφωνώντας από πριν, σε περίπτωση που περάσει ο τσαμπουκάς στην τρόικα να ακολουθήσουν την πολιτική του πρώτου και σε περίπτωση που δεν περάσει, του δεύτερου, αλλά αυτές μπορούν πάντα να πάνε να γαμηθούν.
Μείνετε μαζί μας ακολουθεί πολιτικό εκλογικό θρίλερ, περιπέτειας, βίας, νοθείας, αγωνίας και εκλογικής ανίας!
Περάστε κόσμε! Απ' όλα έχουμε! Πρώην αρσιβαρίστες, περιφερόμενους οννεδίτες (καλά δεν έχουν βαρεθεί να ακούνε τις ομιλίες του Σαμαρά ξανά και ξανά;) ηθοποιούς επαγγελματίες και μη, τραγουδιστές, δημοσιογράφους, τον Κύρτσο, τον Καρατζαφύρερ (αυτός και το κόμμα του είναι τσίρκο από μόνα τους) κουβάδες ή στεγανά ή τενεκέδες (βλέπε ΚΚΚ - Καμένο, Κατσέλη, Κουβέλη), τρομαχτικούς "λαθρο"μετανάστες σε κλουβιά "φιλοξενίας", υγειονομικές βόμβες έτοιμες να σκάσουν λίγο πριν τις εκλογές και Λοβέρδους πυροτεχνουργούς, πασόκους και νεοδημοκράτες να κατηγορούν όλους τους άλλους για την άνοδο των χρυσαυγιτών (που και οι ίδιοι στο παρελθόν είχαν ευνοήσει) και που ενεργούν ακόμα πιο ακροδεξιά απ' ότι συνήθως για να κάμψουν την άνοδο αυτή, πρώην υπουργούς στη φυλακή να απειλούν ανοιχτά για αυτά που ξέρουν αλλά κανένα αυτί να μην ιδρώνει, παπάδες που ευλογούν ναζιστές, στημένα γκάλοπ και άλλα πολλά! Περάστε κόσμε!

Kamasutra euro munten sex euro's 243
Ιδού το νέο νόμισμα της χώρας μετά τις εκλογές της 6/5/2012!

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ellaskouradologi (ολίγον αχταρμάς)


Έχεις δουλειά; Είσαι τυχερός, βούλωσέ το.
Πληρώνεσαι και στην ώρα σου; Είσαι και πολύ κολόφαρδος.
Το αφεντικό, σου πληρώνει και ασφαλιστικές εισφορές; Άναψέ του λαμπάδα.
Δεν σε έχει απολύσει για να σε ξανά προσλάβει με τα μισά λεφτά; Ε α και στο διάολο, συγχαρητήρια, ανήκεις στο 1% του εργαζόμενου δυναμικού του Ελληνικού ιδιωτικού τομέα.
Όσο για τους υπόλοιπους,  το skai και την καθημερινή, όλοι μαζί, μπορείτε, να πάτε να γαμηθείτε.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, για «κίνδυνο εκφασισμού» με τον οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα, μίλησε ο Ευ. Βενιζέλος και αμέσως μετά, θέλοντας να δώσει και το καλό παράδειγμα, έκανε το πρώτο βήμα, για την εξάλειψη του κινδύνου αυτού, αυτοκτονώντας.
Σε ένα, όχι και τόσο, παράλληλο σύμπαν χιλιάδες "Έλληνες" χριστιανοί (βάλε μπιπ στο χριστιανοί) προσεύχονται και παρακολουθούν με κατάνυξη τις δοξολογίες της μεγάλης εβδομάδας, αδημονώντας για το δεύτε λάβετε και τα κοψίδια που ακολουθούν την επομένη, ενώ την ίδια ώρα οδομαχούν γύρω από στρατόπεδα φιλοξενίας κακόμοιρων που ψάχνοντας τη γη της επαγγελίας τους έπεσαν επάνω στον κουραδοσυλλέκτη της διαφθοράς της διαπλοκής και της χριστιανοφροσύνης μας.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάντια και κρίμα για ένα λαό όταν από θύμα που υπήρξε γίνεται θύτης όπως αντίθετα δεν υπάρχει χώρος για ναζιστικά καιροσκοπικά καθάρματα σε ένα λαό με ιστορική συνείδηση.
Κάθε άλλη άποψη, δημοσκόπηση ή εκλογικό αποτέλεσμα που βάζει χρυσαυγίτες στη βουλή είναι απλά προσβολή στην αξιοπρέπειά μας.

Untitled

Μείνετε μαζί μας! Στα ύψη για άλλη μια σαρακοστή οι μετοχές της Εκκλησίας της Ελλάδος Α.Ε. καθώς τα ομολογιακά δάνεια μεταθανάτιου άγχους πετυχαίνουν τιμές ρεκόρ στη δευτερογενή θρησκευτικά αγορά και όλα αυτή την ώρα που ενώ απλοί πιστοί υποσιτίζονται ή και πεθαίνουν λόγω μη επαρκούς πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, υπάρχουν ιερές μονές με οικονομική επιφάνεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ικανές να ξελασπώνουν αλλήλους.

Untitled
Θα κλάψουν μανούλες...
(φωτογραφίες, έτσι για αλλαγή, δικές μου)

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Σταματήστε να γελοιοποιείτε τους πολιτικούς μας, μία χαρά τα καταφέρνουν και μόνοι τους!


Σε πλήρη εξέλιξη το θέατρο σκιών της ελληνικής πολιτικής σκηνής όπου κανονικοί  ηθοποιοί, μαριονέτες και καραγκιόζηδες εναλλάσσονται σε κυβερνητικές θέσεις, μπροστά από τηλεοπτικά παράθυρα και γύρω από δημοσιογραφικούς πάγκους σε talk show όπου πουλάνε φόβο και ηττοπάθεια με το κιλό.

Μετά την πολύ πετυχημένη παράσταση της "δικομματικής δημοκρατίας", η ελληνική πολιτική σκηνή έρχεται τώρα να ανεβάσει την παράσταση της  "τεχνοκρατικής  πολυκομματικής  δημοκρατίας", μία ευφυέστατη διασκευή του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας στην οποία οι Καπουλέτοι και οι Μοντέγοι όχι μόνο συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν το ατίθασο ζευγάρι και αποφασίζουν να συνεργαστούν ενάντια στη θέληση των παιδιών τους, αλλά και η Ιουλιέττα το παίζει δύσκολη στο Ρωμαίο, με καταστροφικά αποτελέσματα για εκατομμύρια πιθανών απογόνων του ζευγαριού.


Αριστερά ο Α. Τσίπρας στο Ρόλο του αδιάλλακτου Ρωμαίου, Δεξιά η Α. Παπαρήγα στο ρόλο της δύσκολης Ιουλιέττας.
(φωτογραφία κλασικά κλεμμένη)


Μείνετε μαζί μας, ακολουθεί ακόμα περισσότερη πολιτική δυσφήμιση.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Έκτακτο δελτίο πολιτικών φαινομένων!


Έκτακτο ανακοινωθέν εξέδωσε σήμερα, ημέρα Τετάρτη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν λόγω του σφοδρού κύματος εσωτερικής υποτίμησης που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια από τα δυτικά και σύμφωνα με τις προβλέψεις θα συνεχιστεί αμείωτο για τα επόμενα 20, σε συνδυασμό με ένα χαμηλό, αποτυχημένης και ανίκανης να συσπειρωθεί και να δώσει λύσεις αριστεράς, από τα βόρεια, ένα αποτυχημένο ανοιξιάτικο κύμα από τα νότια, το οποίο αφήνει τις χώρες απ' όπου περνά σε βαθιά πολιτική κατάψυξη και ένα τυφώνα από τη μέση ανατολή που σχηματίζεται σταδιακά επάνω από το Ιράν τα τελευταία δύο χρόνια και αναμένεται να επηρεάσει τα βαρομετρικά όλου του κόσμου ακόμα και σε βαθμό πυρηνικού ολοκαυτώματος, γεννάται σε πολύ κόσμο η επικίνδυνη και σε κάθε περίπτωση αδικαιολόγητη, επιθυμία για αλλαγή, ισότητα και δικαιοσύνη.
Το παραπάνω φαινόμενο που παρατηρείται τελευταία θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της κυβέρνησης για απομείωση του ποσοστού εργασίας στα επίπεδα του ενός εργαζόμενου ανά οικογένεια, της δημιουργίας μιας ελεύθερης ζώνης οικονομικής εκμετάλλευσης χωρίς εργασιακά δικαιώματα, κατώτατους μισθούς, περιβαλλοντικούς όρους και άλλα παρόμοια οικονομικά καρκινώματα, που σταδιακά θα συμπεριλάβει όλη τη χώρα και την αποκρατικοποίηση του συνόλου του δημόσιου τομέα πλην της εκκλησίας.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσοι αισθάνεστε υπερβολική πίεση από τις μειώσεις των μισθών, τις αυξήσεις των εισφορών, την απεμπόληση των δικαιωμάτων σας και γενικότερα από όλα αυτά τα διεθνή ρεύματα, χαμηλά και υψηλά, παρακαλείστε να αυξήσετε άμεσα την ημερήσια τηλεοπτική δόση κατά τουλάχιστον τέσσερις ώρες, την ημερήσια δόση αλκοόλ κατά τουλάχιστον μισό λίτρο (οποιουδήποτε ποτού με περιεκτικότητα αλκοόλ τουλάχιστον 25%), να εκκλησιάζεστε περισσότερο (η κυβέρνηση ήδη επιδοτεί την κατασκευή νέων κελιών σε όλες τις μονές της χώρας) και σε κάθε περίπτωση να μην πανικοβάλλεστε εκτός από τις περιπτώσεις που σας δίνονται σαφείς τέτοιες οδηγίες από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο και αυστηρώς για το χρονικό διάστημα που αυτές ορίζουν, επανερχόμενοι μετά τη λήξη τους σε απλή κατάσταση τρόμου ή σοκ ανάλογα με τις περιστάσεις.
Μείνετε μαζί μας! Ακολουθεί μια συναρπαστική εικόνα! Παρακαλούμε κοιτάξτε την καλά για τουλάχιστον 3'.



Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Merry Pigmas!


Άλλος ένας χρόνος φεύγει και καθώς ο επόμενος έρχεται προσπαθώ να φρενάρω λίγο τον εαυτό μου από την, ασυνήθιστη για τα μέτρα μου, αισιοδοξία που δείχνω τελευταία, και πέρα από τις ελπίδες και προσμονές που φέρνει μαζί της η επόμενη χρονιά, να σταθώ λίγο στα πράγματα που θέλω να φορτώσω μαζί μου για να μην τα ξεχάσω.
Θέλω να σταθώ λίγο, να γυρίσω και να να ρίξω μια τελευταία ματιά στον κόσμο που είδα να απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από το υποβαθμισμένο κέντρο της Αθήνας και να αναζητεί σε κάδους, όλο και πιο μακριά από αυτό, φαγητό, ρούχα ή οτιδήποτε άλλο στο σκουπίδια.
Στον κόσμο που γυρνούσε και γυρνά ακόμα και σήμερα όλο το λεκανοπέδιο με καροτσάκια σούπερ μάρκετ ψάχνοντας παλιό μέταλλα.
Στον κόσμο που βγήκε στους δρόμους και τις πλατείες ξανά και ξανά, που έφαγε ξύλο, που πνίγηκε στα δακρυγόνα που έχασε τη ζωή του.
Στους μπαχαλάκηδες που συνέχισαν να παίζουν το παιχνίδι της εξουσίας.
Στους μπάτσους και τις ομοιότητες της εθνοσωτήριας λογικής τους με την εθνοσωτήρια λογική των χουντικών.
Στο ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και το Λάος που όχι μόνο συνέχισαν, δυστυχώς με αρκετή επιτυχία, την προσπάθεια να μετατρέψουν την αγανάκτηση προς το πρόσωπό τους σε απαξίωση προς το σύνολο των πολιτικών κομμάτων και του κοινοβουλευτικού συστήματος, αλλά και που εγκαθίδρυσαν μια υπηρεσιακή κυβέρνηση χωρίς καμία νομιμοποίηση.
Στα κόμματα της αριστεράς που δεν κατάφεραν να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να τις εντάξουν, με ένα δημοκρατικό πλαίσιο, σε μία ευρύτερη συμμαχία που θα μπορούσε να μας προστατέψει από τη νεοφιλελεύθερη επέλαση των βαρβάρων.
Και τέλος στους φίλους και τους γνωστούς που αποφάσισαν να μεταναστεύσουν.


Σίγουρα ξεχνάω πολλά πράγματα και περιστατικά και σαφώς παραλείπω αυτά που μας δίνουν ελπίδα και δύναμη, αλλά άσχετα αν το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο, εγώ αυτή τη στιγμή θέλω να θυμάμαι ότι ό,τι και να είχε μέσα αυτό το ποτήρι, όσο ήταν ακόμα γεμάτο, δεν το ήπιαμε εμείς.
Εύχομαι το 2012 να το ξανά γεμίσουμε.


Υ.Γ. Δεν ξέρω τι λέει το Times αλλά για εμένα πρόσωπο της χρονιάς είναι αυτός εδώ ο κυριούλης.



Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ελάτε να τα φάμε μαζί!

Και ο Τ.Μαντέλης; Και η Ε.Παπαζώη; Και ο Α.Τσοχατζόπουλος; Και ο Π.Δούκας;
Έσύ μαλάκας είσαι;
Έλα και εσύ στο εργαστήρι κρατικοδίετης λαμογιοφαγίας και γίνε και εσύ πετυχημένο στέλεχος του ελληνικού δικομματικού συστήματος. Μαθήτευσε και εσύ σε έναν από τους δύο βασικούς κορμούς των προγραμμάτων μας (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) και μπες στο κλαμπ των επιτυχημένων της πολιτικής ελίτ της χώρας μας.
Ελάτε να τα φάμε μαζί!

(Testimonials in.gr: http://is.gd/7x4owa)


Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Σύντομη πολιτική ανασκόπησις...

Συγκλονιστικές οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών κυρίες και κύριοι, τόσο συγκλονιστικές που πολλές φορές ο περαιτέρω σχολιασμός της πολιτικής ορθότητας της επικαιρότητας της χώρας μας και όχι μόνο, θεωρήθηκε από μεριά μας πραγματικά περιττός, αφού το κωμικό της υπόθεσης συχνά υπερέβαινε τις φτωχές διανοητικές δυνατότητές μας.
Σε έναν πολιτικό στίβο που οι περισσότεροι παίχτες μεταλλάχτηκαν σε ποδοσφαιρικοί Καραγκούνηδες, μετρ της κωλοτούμπας, προσβάλλοντας κατ' επανάληψη και απροκάλυπτα τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων, λίγα μένει να σχολιαστούν από εμάς. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικές στιγμές στις οποίες πραγματικά αξίζει να σταθούμε, έστω και καθυστερημένα, μιας και είναι από αυτές που θα τις θυμόμαστε ακόμα μετά από χρόνια και θα γελάμε ή θα κλαίμε, ανάλογα με το ρου της ιστορίας.

Πρώτη μεγαλειώδη και ιστορική στιγμή είναι η στιγμή της ορκωμοσίας της κυβέρνησης υπό τον μεγαλοτραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο. Μεγαλειώδη για δύο λόγους, πρώτον γιατί για πρώτη φορά η (έστω και κατ' επίφαση) δημοκρατικά εκλεγμένη ελίτ παραδέχεται την αδυναμία της, καθώς και την έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης, να κυβερνήσει, παραδίδοντας όμως την εξουσία σε τεχνοκράτες και αρνούμενη να αναλάβει το πολιτικό κόστος των επιλογών της διενεργώντας εκλογές. Και δεύτερον γιατί η νέα κυβέρνηση είναι κυβέρνηση και της ακροδεξιάς. Οι διωγμένοι χουντικοί επέστρεψαν θριαμβευτές επάνω στο άρμα της εξουσίας και τα δύο “μεγάλα” κόμματα κατάφεραν να κάνουν το ακατόρθωτο,  δηλαδή το ΛΆΟΣ να φαίνεται και σοβαρότερο από τα δικά τους κόμματα, στα μάτια των αδαών και το χειρότερο είναι ότι το νέο σχήμα όχι μόνο αγκαλιάστηκε από τα στρατευμένα ΜΜΕ αλλά και ότι ο ίδιος λαός του ΠΑΣΟΚ που έλεγε ότι δεν θα ξεχνούσε τι σημαίνει δεξιά, τώρα σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στην ακροδεξιά.


Δεύτερη μεγαλειώδη στιγμή είναι σαφέστατα η απειλή-κάλεσμα-επιλογή-μπλόφα-γκάφα του δημοψηφίσματος, με το οποίο ο χαρισματικός και μέχρι πρότινος, ηγέτης της χώρας μας Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια πράξη αυταπάρνησης και θάρρους κατά τους λοβοτομημένους φανατικούς ακολούθους του και τους νεοφιλελεύθερους συμβούλους του και ηλιθιότητας, απελπισίας, σύγχυσης, μπλόφας κατά όλους τους υπόλοιπους, αποφάσισε να χορέψει το χορό του Ζαλόγκου αφού όμως νωρίτερα είχε αφήσει τους εχθρούς να τον πηδήξουν και να του λεηλατήσουν το χωριό, βοηθώντας τους μάλιστα και στη διαδικασία. Πράγματι μεγαλειώδη στιγμή, αλλά τελικά όχι τόσο για την πολιτική μη ορθότητά της, όσο για το σοκ που προκάλεσε στους εταίρους μας αφήνοντάς τους έστω για λίγο άναυδους να ψελλίζουν “είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες”.




Τρίτη επίσης μεγάλη στιγμή της πατρίδας μας ήταν η ιστορική πλέον παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011 στην Καλαμάτα και ειδικότερα η στιγμή κατά την οποία με αφορμή ένα σχετικά μικρό αριθμό ανθρώπων που κατεβαίνει από το πεζοδρόμιο στο δρόμο και αρχίζει να συγκλίνει προς τους επισήμους ο υπόλοιπος κόσμος συνειδητοποιεί τι γίνεται, ξεσπά, ενώνεται με τον κόσμο που ήταν ήδη στο οδόστρωμα και στη συνέχεια αρχίζει να επιτίθεται προς τους επισήμους. Δείτε τη μαγική αυτή στιγμή στο 00:32 του παρακάτω βίντεο. 


Τέλος γυρίζοντας το χρόνο προς τα πίσω φτάνουμε και στα επεισόδια μεταξύ περιφρούρησης ΠΑΜΕ και αναρχικών που στιγμάτισαν τις διαδηλώσεις στις 20 του περασμένου μήνα και έκαναν πλήθος κυβερνητικών, δεξιών και ακροδεξιών στελεχών να τρίβουν τα χέρια τους. Όπως μπορείτε να δείτε και από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα μας, κύρια αιτία των επεισοδίων ήταν η διαμάχη μεταξύ αναρχικών και κομουνιστών για τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος, διαμάχη όμως που δεν άργησε να ξεφύγει από τον έλεγχο και να επεκταθεί γρήγορα γύρω από τις βλαβερές συνέπειες του πετροπόλεμου και της κονταρομαχίας με τραγικά αποτελέσματα.



Κάνοντας εδώ και μια απαραίτητη παρένθεση, να αναφέρουμε ότι, όσον αφορά την αντιπολίτευση μετά και από όλες αυτές τις εξελίξεις, αυτή συνεχίζει αμείωτα την αυνανίζουσα ονείρωξή της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και ενδόμυχα, ονειρεύεται ακόμα όταν μεγαλώσει  να γίνει το ΠΑΣΟΚ των αρχών του '80 και το ΚΚΕ είναι πεπεισμένο ότι μόνο μόνο του θα καταφέρει εκλογική νίκη και ότι όταν την πετύχει θα καταφέρει να εφαρμόσει τις πολιτικές του πείθοντας το σύνολο των Ελλήνων χωρίς αντιδράσεις και κοινωνικές ταραχές.

Μείνετε μαζί μας, ακολουθούν σοκαριστικές σκηνές απείρου πολιτικού κάλους με πραγματικούς ακροδεξιούς βουλευτές σε ελληνικά υπουργικά συμβούλια.


(φωτογραφίες κλασικά κλεμμένες...)

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Remember, remember...


Remember, remember the Fifth of November,

The Gunpowder Treason and Plot,

I know of no reason

Why the Gunpowder Treason
should ever be forgot.



Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μαθήματα αυταρχισμού

Αίσθηση προκάλεσε η ξαφνική απόλυση του υπεύθυνου για τους λόγους του πρωθυπουργού, ύστερα από την διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς της Ευρασίας. Την ιδιαίτερη ενόχληση του Γεωργίου Παπανδρέου του νεότερου, προκαλεσε το απόσπασμα που μιλούσε για αυταρχισμό. Όπως δήλωσε ο ίδιος αργότερα σε στενό του κύκλο, δεν είχε αντιληφθεί την ώρα της ομιλίας το νόημα του λόγου, όταν όμως του μετέφρασαν τα λεγόμενά του ύστερα στ’ αγγλικά, έγινε έξαλλος, καθώς τα μαθήματα περι αυταρχισμού που έδωσε περιέγραφαν με τα πιο μελανά χρώματα την πολιτική της κυβέρνησης και των σωμάτων ασφαλείας τα τελευταία δύο χρόνια.

Παράλληλα αποφασίστηκε η συνέχηση του πολέμου εναντίων των προλετάριων της Ευρασίας και η Εξάπλωση του πολέμου στην Ωκεανία και την Ανατολασία, αποφάσεις που επικυρώθηκαν με κατανάλωση αύθονης ποσότητας από Τζιν της νίκης




Αθλητικά

Η Ομοσπονδία μαραθωνίων ύπνου καθαίρεσε τον χρυσό ολυμπιονίκη του 2010 ύστερα από το σκάνδαλο ντοπαρίσματος που έγινε γνωστό τον προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα ο πρωταθλητής, με ρεκόρ 285 ημέρες ύπνου αποδείχθηκε πως βρισκόταν σε κόμα, γεγονός που αποτελεί παράβαση σύμφωνα με τους κανόνες του αθλήματος. Το μετάλειο θα δωθεί στον δεύτερο, μετά την διεξαγωγή εγκεφαλογραφήματος προς αποκλεισμού κάθε προσπάθειας ντοπαρίσματος.