Τα τελευταία 40 λεπτά της ζωής μου.

Τα τελευταία 40 λεπτά της μέχρι τώρα ζωής του, ομολόγησε ότι έζησε όσο διαρκούσε η επιχείρηση «Τζερόνιμο», όπως ήταν ο κωδικός της καταδρομικής ενέργειας των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ για την εξόντωσή του, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο τέως αρχηγός της Αλ Κάιντα, δήλωσε την Κυριακή σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο σε απευθείας σύνδεση με το υπέρ πέραν, ότι μετά την εξόντωσή του, δυστυχώς παρουσιάζεται η ευκαιρία για να δοθεί το «τελειωτικό κτύπημα» σε οποιασδήποτε μορφής αντίστασης απέναντι στις Η.Π.Α., και τις απάνθρωπες πρακτικές της.

Όπως επεσήμανε ο Οσάμα, ο θάνατός του, τα έγγραφα και οι σκληροί δίσκοι που κατάσχεσαν οι άπιστοι κομάντο του δυτικού αρχιτρομοκράτη, από το καταφύγιό του, φέρνουν την Αλ Κάϊντα σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση και τώρα παρουσιάζεται η μεγάλη ευκαιρία στους εχθρούς να δώσουν το «τελειωτικό χτύπημα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «From here to eternity», του δικτύου Heaven & Hell, ο Οσάμα, αποκάλυψε ότι την ώρα της εκτέλεσής του ήταν πράγματι άοπλος και παρακαλούσε να λυπηθούν και να μη σκοτώσουν τη γυναίκα του, αλλά επεσήμανε ότι «έμεινε έκπληκτος από το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συνεργάτες του παρακολουθούσαν ζωντανά την επιχείρηση της εξόντωσής του παραβιάζοντας κάθε κανόνα ηθικής του δικού τους δυτικού πολιτισμού». Εν τούτοις δε δίστασε να παραδεχτεί ότι «νομίζω όμως ότι τώρα έχουμε μια καλή ευκαιρία να απαλλάξουμε τον κόσμος από τον τρομοκρατικό μπαμπούλα που θέλοντας και μη είχαμε δημιουργήσει μέσω της δράσης μας και να αποκαλυφθεί επιτέλους ποιά είναι η πραγματικά τρομοκρατική οργάνωση, δηλαδή η Η.Π.Α.».

Παράλληλα σε ερώτημα-πρόκληση ενός εκ των τριών παρουσιαστών της εκπομπής αν θεωρεί ότι έγινε το σωστό από πλευράς των Αμερικανών στρατιωτών καθώς ο ίδιος ήταν άοπλος, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν απάντησε χαρακτηριστικά ότι όποιος προβληματίζεται για κάτι τέτοιο δεδομένης και της ιστορίας και της μέχρι τώρα δράσης των Η.Π.Α. θα "πρέπει να πάει να τον κοιτάξει γιατρός".

Σε ότι δε αφορά τον ίδιο, δήλωσε ότι «βρήκε επιτέλους τον ύπνο του» εξαιτίας του θανάτου του, και ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει αν βρήκε τις παρθένες που τον περίμεναν αλλά ότι είναι πεπεισμένος ότι στον άλλο κόσμο αποδίδεται δικαιοσύνη.

πηγή (κλεψιάς και διαστρέβλωσης) καθημερινή

(φωτογραφία κλασικά κλεμμένη)

buzz it!