Δημοκρατικό ντελίριο.

Δημοκρατικό ντελίριο έχει ξεσπάσει αγαπητοί φίλοι, σε όλο το δυτικό κόσμο και οι κακές γλώσσες λένε ότι βασική του αιτία είναι η στροφή της προσοχής του κόσμου από τις καταρρέουσες χρηματοπιστωτικές αγορές και την καταστροφή του κράτους πρόνοιας στα πεδία των μαχών και στις αποκρουστικές εικόνες των νεκρών. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός ότι οι επιθέσεις των δυτικών στη Λιβύη ξεκίνησαν λίγο αφού άρχισαν να έρχονται οι πρώτες πληροφορίες για το κόστος του σεισμού στον ειρηνικό στο χρηματιστήριο της Ιαπωνίας, αλλά και για το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών στη χώρα, το οποίο παραδόξως υπολογίστηκε πιο γρήγορα και από τον τελικό απολογισμό των νεκρών.

Στο δημοκρατικό τους ντελίριο οι χώρες της Δύσης αναπτύσσουν αντανακλαστικά ανάλογα των αντιδράσεων των οργανισμών στα αυτοάνοσα νοσήματα, αφού αρχίζουν να κατηγορούν και να επιτίθενται σε καθεστώτα που οι ίδιες δημιούργησαν ή ευνόησαν τη δημιουργία τους. Από την άλλη εξίσου αυταρχικά καθεστώτα όπως αυτά της Ρωσίας ή της Κίνας βγάζουν την ουρά τους απ' έξω, ενώ οι ΗΠΑ αναμείχθηκαν αρκετά απρόθυμα στις επιχειρήσεις, κυρίως λόγω των οικονομικών δυσκολιών, αλλά και επειδή είχαν πιο σοβαρές επιχειρήσεις σε εξέλιξη, βλέπε Ιράκ και Αφγανιστάν, στις οποίες οι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ συμμετέχουν ελάχιστα και στις οποίες έχουν ήδη στραμμένη την προσοχή του πληθυσμού τους, καθιστώντας περιττή άλλη νέα μεγάλη εμπλοκή. Αίνιγμα αποτελεί η στάση της Γερμανίας αν και οι κακές γλώσσες λένε και εδώ ότι δεν μπλέχτηκε για λόγους τσιγκουνιάς προκειμένου να μην ξοδέψει χρήματα σε πολεμικές επιχειρήσεις και να διατηρήσει τα τεράστια πλεονάσματα σε βάρος των εταίρων της. Τέλος δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε και στο τσουτσέκι της μέσης ανατολής το Ισραήλ, το οποίο προχώρησε σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη λωρίδα της Γάζας σκοτώνοντας κύριους αμάχους, αμέσως μετά την έναρξη των συμμαχικών επιχειρήσεων στη Λιβύη προκειμένου οι επιθέσεις αυτές να περάσουν όσο το δυνατό απαρατήρητες.


Political Pictures - Hipster Libyan Rebels
see more Political Pictures


Μείνετε μαζί μας!

Ακολουθεί πυρηνικός όλεθρος, εκτενέστατη πολιτική ανάλυση σχετικά με το πως τα απρόσεχτα χτυπήματα των αμάχων στη Λιβύη από τους συμμάχους ήταν η βασική επιδίωξη του Καντάφι, το πώς οι παράπλευρες απώλειες θα του προσφέρουν ξανά νομιμοποίηση στα μάτια πολλών Αράβων και το πώς οι χώρες της δύσης που κόπτονται για τη δημοκρατικότητα των άλλων χωρών ολοένα και αυταρχικοποιούνται. Επίσης ένας πολύ χρήσιμος και πρακτικός οδηγός για να μπορείτε να καταλαβαίνετε πάντοτε πότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λέει αλήθεια και πότε ψέματα και δέκα απλές και χρήσιμες συμβουλές για το πώς να πετύχετε τα πιο νόστιμα ντολμαδάκια από τη Μαρίκα Μητσοτάκη!


Political Pictures - Dictator Removal Progress Bars
see more Political Pictures

buzz it!