Όταν ο καπιταλισμός μετατρέπεται σε κεφαλαιουχικό σοσιαλισμό.

Μου τι βάρεσε και εμένα μες στις ζέστες και αποφάσισα να γράψω κάτι για τον καπιταλισμό. Μετά από αρκετή, σκέψη τρία ice tea και δύο ώρες ύπνο σε αφόρητο καύσωνα, δεν περίμενα καθόλου ότι οι πρώτες μου σκέψεις θα ήταν, για την ακρίβεια, συμπονετικές... Κατέληξα, με τις ελάχιστες οικονομικές μου γνώσεις αλλά την απεριόριστη νεοελληνική μου σιγουριά ότι ο καπιταλισμός που βιώνουμε είναι και αυτός ένα θύμα τις εποχής. Ανήμπορος να αναπνεύσει να αυτορυθμιστεί να αυτοδιορθωθεί και στην τελική ανήμπορος να αποτύχει από μόνος του για τους σωστούς λόγους...Τα κράτη κόπτονται να σώσουν τις τράπεζες, να ενισχύσουν μια "ανήθικη" και άκρατη "επιχειρηματικότητα" και να αναδιανείμουν τον πλούτο και τη γνώση κατά το δοκούν.

Αφού τον καπιταλισμό επιλέξατε, αφήστε τον στην ησυχία του, αφήστε τον να πέσει, αφήστε τον να κλάψει, θα σηκωθεί, θα ξαναπέσει, θα ξανά σηκωθεί, θα μάθει. Μην τον κακομαθαίνετε. Καλός ή κακός με αυτόν πορευόμαστε, προς το παρόν, αφήστε την αγορά να λειτουργήσει.

Προστατέψτε τους αδυνάτους, αφήστε τους υπόλοιπους να αναλάβουν τα ρίσκα των επιλογών τους. Αφήστε τις τράπεζες να καταρρεύσουν και σταματήστε να τις σώζετε με τα χρήματα των πολλών. Καλύψτε το ανθρώπινο και ανθρωπιστικό κενό του καπιταλισμού με το κράτος, επιβλέψτε σωστά τον ανταγωνισμό της αγοράς και προστατέψτε τους ανέργους κι τους ηλικιωμένους. Αν δεν αφήσετε τον καπιταλισμό να καταρρεύσει εσωτερικά και να αυτοδιορθωθεί και μεταλλαχτεί, δημιουργείτε φούσκες, φούσκες που όταν θα σπάσουν θα φέρουν πόλεμο και καταστροφή που μόνο τα κακομαθημένα παιδιά του καπιταλισμού θα ωφελήσουν, αφού διαφορετικά δεν θα μπορούν να επιβιώσουν. Ή θα πέσουν αυτοί ή θα ρίξουν όλους τους υπόλοιπους, γιατί όλοι ξέρουν πως μια μεγάλη καταστροφή φέρνει πάντα μεγάλη ανάκαμψη.

Θέλετε αργότερα να πάτε ένα βήμα πάρα πέρα; Θέστε το χρήμα σε κύλιση, βάλτε φορολογικό ταβάνι στα εταιρικά κέρδη και τον ατομικό πλούτο, αναγκάστε τους να δωρίζουν, και να επενδύουν, να ξοδεύουν και όχι απλά να συσσωρεύουν κέρδη, εγγυηθείτε ένα ελάχιστο εισόδημα για όλους από τις φορολογίες των κερδών αυτών και.... ουφ, πολύ ζέστη σήμερα... μάλλον θα με βάρεσε στο κεφάλι, λέω να πάω πάλι για ύπνο...


buzz it!