Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Σύντομη πολιτική ανασκόπησις...

Συγκλονιστικές οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών κυρίες και κύριοι, τόσο συγκλονιστικές που πολλές φορές ο περαιτέρω σχολιασμός της πολιτικής ορθότητας της επικαιρότητας της χώρας μας και όχι μόνο, θεωρήθηκε από μεριά μας πραγματικά περιττός, αφού το κωμικό της υπόθεσης συχνά υπερέβαινε τις φτωχές διανοητικές δυνατότητές μας.
Σε έναν πολιτικό στίβο που οι περισσότεροι παίχτες μεταλλάχτηκαν σε ποδοσφαιρικοί Καραγκούνηδες, μετρ της κωλοτούμπας, προσβάλλοντας κατ' επανάληψη και απροκάλυπτα τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων, λίγα μένει να σχολιαστούν από εμάς. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικές στιγμές στις οποίες πραγματικά αξίζει να σταθούμε, έστω και καθυστερημένα, μιας και είναι από αυτές που θα τις θυμόμαστε ακόμα μετά από χρόνια και θα γελάμε ή θα κλαίμε, ανάλογα με το ρου της ιστορίας.

Πρώτη μεγαλειώδη και ιστορική στιγμή είναι η στιγμή της ορκωμοσίας της κυβέρνησης υπό τον μεγαλοτραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο. Μεγαλειώδη για δύο λόγους, πρώτον γιατί για πρώτη φορά η (έστω και κατ' επίφαση) δημοκρατικά εκλεγμένη ελίτ παραδέχεται την αδυναμία της, καθώς και την έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης, να κυβερνήσει, παραδίδοντας όμως την εξουσία σε τεχνοκράτες και αρνούμενη να αναλάβει το πολιτικό κόστος των επιλογών της διενεργώντας εκλογές. Και δεύτερον γιατί η νέα κυβέρνηση είναι κυβέρνηση και της ακροδεξιάς. Οι διωγμένοι χουντικοί επέστρεψαν θριαμβευτές επάνω στο άρμα της εξουσίας και τα δύο “μεγάλα” κόμματα κατάφεραν να κάνουν το ακατόρθωτο,  δηλαδή το ΛΆΟΣ να φαίνεται και σοβαρότερο από τα δικά τους κόμματα, στα μάτια των αδαών και το χειρότερο είναι ότι το νέο σχήμα όχι μόνο αγκαλιάστηκε από τα στρατευμένα ΜΜΕ αλλά και ότι ο ίδιος λαός του ΠΑΣΟΚ που έλεγε ότι δεν θα ξεχνούσε τι σημαίνει δεξιά, τώρα σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στην ακροδεξιά.


Δεύτερη μεγαλειώδη στιγμή είναι σαφέστατα η απειλή-κάλεσμα-επιλογή-μπλόφα-γκάφα του δημοψηφίσματος, με το οποίο ο χαρισματικός και μέχρι πρότινος, ηγέτης της χώρας μας Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια πράξη αυταπάρνησης και θάρρους κατά τους λοβοτομημένους φανατικούς ακολούθους του και τους νεοφιλελεύθερους συμβούλους του και ηλιθιότητας, απελπισίας, σύγχυσης, μπλόφας κατά όλους τους υπόλοιπους, αποφάσισε να χορέψει το χορό του Ζαλόγκου αφού όμως νωρίτερα είχε αφήσει τους εχθρούς να τον πηδήξουν και να του λεηλατήσουν το χωριό, βοηθώντας τους μάλιστα και στη διαδικασία. Πράγματι μεγαλειώδη στιγμή, αλλά τελικά όχι τόσο για την πολιτική μη ορθότητά της, όσο για το σοκ που προκάλεσε στους εταίρους μας αφήνοντάς τους έστω για λίγο άναυδους να ψελλίζουν “είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες”.




Τρίτη επίσης μεγάλη στιγμή της πατρίδας μας ήταν η ιστορική πλέον παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011 στην Καλαμάτα και ειδικότερα η στιγμή κατά την οποία με αφορμή ένα σχετικά μικρό αριθμό ανθρώπων που κατεβαίνει από το πεζοδρόμιο στο δρόμο και αρχίζει να συγκλίνει προς τους επισήμους ο υπόλοιπος κόσμος συνειδητοποιεί τι γίνεται, ξεσπά, ενώνεται με τον κόσμο που ήταν ήδη στο οδόστρωμα και στη συνέχεια αρχίζει να επιτίθεται προς τους επισήμους. Δείτε τη μαγική αυτή στιγμή στο 00:32 του παρακάτω βίντεο. 


Τέλος γυρίζοντας το χρόνο προς τα πίσω φτάνουμε και στα επεισόδια μεταξύ περιφρούρησης ΠΑΜΕ και αναρχικών που στιγμάτισαν τις διαδηλώσεις στις 20 του περασμένου μήνα και έκαναν πλήθος κυβερνητικών, δεξιών και ακροδεξιών στελεχών να τρίβουν τα χέρια τους. Όπως μπορείτε να δείτε και από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα μας, κύρια αιτία των επεισοδίων ήταν η διαμάχη μεταξύ αναρχικών και κομουνιστών για τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος, διαμάχη όμως που δεν άργησε να ξεφύγει από τον έλεγχο και να επεκταθεί γρήγορα γύρω από τις βλαβερές συνέπειες του πετροπόλεμου και της κονταρομαχίας με τραγικά αποτελέσματα.



Κάνοντας εδώ και μια απαραίτητη παρένθεση, να αναφέρουμε ότι, όσον αφορά την αντιπολίτευση μετά και από όλες αυτές τις εξελίξεις, αυτή συνεχίζει αμείωτα την αυνανίζουσα ονείρωξή της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και ενδόμυχα, ονειρεύεται ακόμα όταν μεγαλώσει  να γίνει το ΠΑΣΟΚ των αρχών του '80 και το ΚΚΕ είναι πεπεισμένο ότι μόνο μόνο του θα καταφέρει εκλογική νίκη και ότι όταν την πετύχει θα καταφέρει να εφαρμόσει τις πολιτικές του πείθοντας το σύνολο των Ελλήνων χωρίς αντιδράσεις και κοινωνικές ταραχές.

Μείνετε μαζί μας, ακολουθούν σοκαριστικές σκηνές απείρου πολιτικού κάλους με πραγματικούς ακροδεξιούς βουλευτές σε ελληνικά υπουργικά συμβούλια.


(φωτογραφίες κλασικά κλεμμένες...)

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Remember, remember...


Remember, remember the Fifth of November,

The Gunpowder Treason and Plot,

I know of no reason

Why the Gunpowder Treason
should ever be forgot.