Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μαθήματα αυταρχισμού

Αίσθηση προκάλεσε η ξαφνική απόλυση του υπεύθυνου για τους λόγους του πρωθυπουργού, ύστερα από την διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς της Ευρασίας. Την ιδιαίτερη ενόχληση του Γεωργίου Παπανδρέου του νεότερου, προκαλεσε το απόσπασμα που μιλούσε για αυταρχισμό. Όπως δήλωσε ο ίδιος αργότερα σε στενό του κύκλο, δεν είχε αντιληφθεί την ώρα της ομιλίας το νόημα του λόγου, όταν όμως του μετέφρασαν τα λεγόμενά του ύστερα στ’ αγγλικά, έγινε έξαλλος, καθώς τα μαθήματα περι αυταρχισμού που έδωσε περιέγραφαν με τα πιο μελανά χρώματα την πολιτική της κυβέρνησης και των σωμάτων ασφαλείας τα τελευταία δύο χρόνια.

Παράλληλα αποφασίστηκε η συνέχηση του πολέμου εναντίων των προλετάριων της Ευρασίας και η Εξάπλωση του πολέμου στην Ωκεανία και την Ανατολασία, αποφάσεις που επικυρώθηκαν με κατανάλωση αύθονης ποσότητας από Τζιν της νίκης




Αθλητικά

Η Ομοσπονδία μαραθωνίων ύπνου καθαίρεσε τον χρυσό ολυμπιονίκη του 2010 ύστερα από το σκάνδαλο ντοπαρίσματος που έγινε γνωστό τον προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα ο πρωταθλητής, με ρεκόρ 285 ημέρες ύπνου αποδείχθηκε πως βρισκόταν σε κόμα, γεγονός που αποτελεί παράβαση σύμφωνα με τους κανόνες του αθλήματος. Το μετάλειο θα δωθεί στον δεύτερο, μετά την διεξαγωγή εγκεφαλογραφήματος προς αποκλεισμού κάθε προσπάθειας ντοπαρίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: