Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ένα τσούρμο άπληστα πουλημένα καθάρματα.

Χαράς ευαγγέλια αγαπητοί αναγνώστες αφού μετά από δύο ατελείωτα, επώδυνα και σκληρά χρόνια, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να ολοκληρώσει την επανάστασή του!
Ήταν σαν χθες όταν προεκλογικά ο Γεώργιος Παπανδρέου διαβεβαίωνε ότι λεφτά υπήρχαν και κήρυττε την επανάσταση του αυτονόητου. Και αν και παρέλειψε να μας διευκρινίσει μέσα στον ενθουσιασμό του και εμείς δεν σκεφτήκαμε μέσα στη λαχτάρα μας να ρωτήσουμε, πιο ακριβώς είναι αυτό το αυτονόητο, σήμερα, δύο χρόνια και κάτι μέρες μετά όλα είναι ξεκάθαρα. Γιατί τελικά για το ΠΑΣΟΚ τα λεφτά υπήρχαν αλλά στις λάθος τσέπες, δηλαδή στις δικές μας, των μισθωτών και των συνταξιούχων και το αυτονόητο δεν ήταν τίποτα άλλο από τη φοροεπιδρομή στα μεσαία και μικρά εισοδήματα, τις απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, το κλείσιμο χρήσιμων κοινωνικά οργανισμών, το ξεπούλημα γης, ήλιου, πετρελαίου, χρυσού και ύδατος, την πτώση του βιοτικού επιπέδου και του προσδόκιμου ζωής, τις αυτοκτονίες, τη φορολογική και ποινική ασυλία μεγαλοοφειλετών, εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγάλων επιχειρήσεων, πρώην και νυν βουλευτών και πολιτικών, την με κάθε τρόπο προστασία των τραπεζών και την αγιοποίηση των τραπεζιτών, την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας σε ευρωπαίους τεχνοκράτες, τη φορολογική και ποινική ασυλία της εκκλησίας, την κατασταλτική κρατική βία, τη συκοφάντηση, τη διαστρέβλωση και τη διχόνοια. Γιατί πάνω απ' όλα το μεγαλύτερο επίτευγμα της επανάστασης του αυτονόητου ήταν ότι για να τα κάνει όλα αυτά μία κυβέρνηση, έπρεπε να εφαρμόσει με επιτυχία το διαίρει και βασίλευε, να διασπάσει, μέσα και από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, όλες τις κοινωνικές ομάδες, να εκμεταλλευτεί την έλλειψη συνοχής και ιδεολογικής ανανέωσης της αριστεράς και να φέρει όσους περισσότερους από εμάς μπορούσε μόνους μας με τους φόβους και τις ανασφάλειές μας προκειμένου να μας κρατήσει μέσα στο μαντρί.
Για τα δύο αυτά χρόνια εθνοσωτήριας πασοκικής διακυβέρνησης το μπλογκ μας εύχεται στην κυβέρνησή μας και στην αγία ομοούσια και αδιαίρετη τρόικα να συνεχίσουν απερίσπαστοι το έργο τους και εμείς τους υποσχόμαστε ότι θα μείνουν στην ιστορία για αυτό που πραγματικά είναι. Ένα τσούρμο άπληστα πουλημένα καθάρματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: