Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΚΑΠ (Κίνημα αγανακτησμένων πολιτικών)

- «Ως εδώ».

Με αυτή την φράση ξεκινά το κείμενο που παρέδωσαν μέρος των βουλευτών στον πρόεδρο του κοινοβουλίου, κάνοντας γνωστή μ’ αυτόν τον τρόπο την αγανάκτηση τους για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν ως πολιτικοί τις μέρες αυτές. Σύμφωνα με το κειμενο αυτο, στρέφονται ενάντια στους πολιτικούς των προηγούμενων κυβερνήσεων, κατηγορώντας τους πως καταχράστηκαν τα χρήματα που πήραν από την ευρωπαϊκή ένωση τα οποία προορίζονταν για έργα ανάπτυξης, φτανοντας την χώρα σε οικονομικό αδιέξοδο. Η εξέληξη αυτή είναι ιδιαίτερα δυσμενής καθώς τους στερείται η δυνατότητα από τους ίδιους να καταχραστούν χρήματα που θα έπαιρναν για αναπτυξιακά έργα. Επίσης κατηγορούν και την ευρωπαϊκή ένωση και τους δανειστές για αδικία και ρατσισμό προς το πρόσωπό τους, μιας και τα προηγούμενα χρόνια γνώριζαν το «φαγοπότι» και τις μίζες (siemens) αλλά δεν επέβαλαν ποινές.

- Ο οίκος Goody’s αναβάθμισε αναπάντεχα την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από Caa1 σε Β1 ξανά δημιουργώντας απορίες για την απόφαση αυτή. Έγκυρος δημοσιογράφος-χαφιές του blog μας, ύστερα από εκτενή έρευνα, γλύψιμο και φίλημα κατουρημένων ποδιών, μας αποκάλυψε το σκεπτικό της εν λόγω αναβάθμισης. Οι συνεχείς υποβαθμίσεις απειλούσαν να κατατάξουν την χώρα μας στην τελευταία βαθμίδα, στερώντας από τους αναλυτές την δυνατότητα να μας συνεχίζουν να μας υποβαθμίζουν.

«Με τις σποραδικές αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας μπορούμε πλέον να προβαίνουμε σε νέες υποβαθμίσεις επ’ αόριστον.» δηλώνει σχετικά οικονομικός αναλυτής του οίκου Goody’s.

Ακόμα

- Συνεχίζονται οι καταγγελείες για επιθέσεις Όρκ στο κέντρο της πρωτεύουσας εναντίων αλλοδαπών κατασημάτων και Ελλήνων περαστικών. Την δημιουργία Ιεράς εξέτασης μελετά η εκκλησία της Ελλάδος με τον πρωθυπουργό για να ανακαλύψουν τα αίτια. Τα τηλεοπτικά κανάλια και οι εφημερίδες ασχολούνται πυρετωδώς με το θέμα. Η ΕΛ.ΑΣ με ανακοινωσή της περιμένει το πόρισμα των δημοσιογράφων, δηλώνοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην εξέληξη των ερευνών τους.


checkmate

Δεν υπάρχουν σχόλια: