Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Το δικαίωμα του να είσαι βλακας

Ημέρα προστασίας των απανταχού ηλιθίων ζήτησαν με διάβημά τους στον ΟΗΕ οι εκπρώσωποι των περισσοτέρων κρατών μελών συναντώντας παράλληλα και την αντίδραση των υπολείπων εθνών. Έξω από το κτήριο του οργανισμού είχαν συγκεντρωθεί την ίδια στιγμή πλήθη «εγκεφαλικά αναπήρων» πολιτών υποστηρίζοντας το δικαίωμα στη βλακεία.
- «Οι ανόητοι έχουν το δικαίωμα της αναγνώρησης και της ισονομίας. Μέχρι τώρα ήταν μια μειωψηφία που βίωνε διαρκώς τον ρατσισμό και την απομόνωση. Νεότερες μελέτες όμως δείχνουν πως τα μειωμένης αντίληψης άτομα πληθαίνουν στον πλανήτη γή και είναι πια καιρός ν’ αναγνωριστούν και επήσημα μιας και η χρησιμότητά τους αυξάνεται ανάλογα.» δήλωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης lord Henry Somnolens.
- « Οι βλάκες καταλαμβάνουν τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες θέσεις κλειδιά στη κοινωνία με αποτέλεσμα να ασκόυν πειέσεις στα θεσμικά όργανα, ούτως ώστε να μεροληπτούν υπέρ τους.» κατηγόρησε από την άλλη πλευρά ο εκπρόσωπος της ιταλικής κυβέρνησης Philippo Pulimenno.
Οι συνεδρίαση διακόπηκε μέσα σε κλίμα τεταμένο αλλά και σύγχησης, μιας και οι χαρακτηρισμοί ώς «ηλίθιοι» που εκτόξευαν εκατέρωθεν οι σύνεδροι, δεν ήταν ξεκάθαρο ότι αποτελούσαν προσβλητικό όρο ή απλώς περιγραφή νοητικής κατάστασης.

Το ελληνικό παράδοξο: Σύμφωνα με μελέτη του τμηματος ερευνών ψυχολογίας του πανεπηστημίου της Χαβάης, καμπήλη της νοητικής ικανότητας στην Ελλαδα διαγράφει κύκλο με αποτέλεσμα τα άκρα της εξυπνάδας και της ηλιθιότητας να συναντώνται. Κατα διαβολική σύμπτωση δε, υπολογίζεται πως το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων βρίσκεται στο σημείο αυτό που συναντώνται τα άκρα, εξ’ ου και ο όρος «κουτοπόνηρος».


Φωτογραφία Έλληνα πολιτικού (αριστερά) με Έλληνα ψηφοφόρο (δεξιά) ανα τους αιώνες, αμήν

Δεν υπάρχουν σχόλια: