Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Big Debt...

Ταραχές και άγριες συγκρούσεις παραλίγο να ξεσπάσουν τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, καθώς η σπίθα στα πρότυπα των αυτοκτονιών που αποτέλεσαν την αφετηρία των εξεγέρσεων της Τυνησίας και της Αιγύπτου, λίγο έλειψε να ανάψει και στην Ελλάδα με την αυτοκτονία του σαραντατετράχρονου Μάρκου Ιωσηφίδη από το Παγκράτι.

Ο Ιωσιφήδης πατέρας δύο παιδιών βρέθηκε πριν τρεις μέρες μέσα στο ανθοπωλείο του στο Παγκράτι όπου έθεσε τέλος στη ζωή του, από τη σύζυγό του η οποία ανησύχησε και στην αρχή πίστεψε ότι την κεράτωνε, γιατί ο σύζυγός της δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι τους το προηγούμενο βράδυ και δεν απαντούσε στις κλήσεις της. Ο αυτόχειρας βρέθηκε σε ράντζο το οποίο είχε τοποθετήσει μέσα στο μικρό φυτώριό του στο οποίο έπεσε για ύπνο αφού φρόντισε να κλήσει όλα τα παράθυρα και τους πιθανούς αεραγωγούς που βρίσκονταν στο χώρο. Πάντα αγαπούσε τη δουλειά του μας δηλώνει η χείρα του εκλιπόντος και όπως αποκάλυψε στο γράμμα που άφησε πίσω του ήθελε να "φύγει" ήρεμα, πλάι στο μοναδικό πράγμα που τον έκανε ακόμα ευτυχισμένο, τα λουλούδια του. Αυτό που λίγο έλειψε να ξεκινήσει μία επανάσταση και στη χώρα μας όμως ήταν οι αποκαλύψεις που έγιναν την ημέρα της κηδείας του. Όπως αποδείχθηκε ο Μάρκος είχε χρεωθεί τα τελευταία χρόνια υπέρογκα ποσά τα οποία εδώ και καιρό αδυνατούσε να εξυπηρετήσει. Αυτό τον είχε οδηγήσει σε ακόμα πιο μεγάλο δανεισμό χωρίς όμως να του λύσει το πρόβλημα. Συνολικά χρωστούσε σε πέντε τράπεζες, ένα στεγαστικό δάνειο, ένα επιχειρηματικό, δύο καταναλωτικά, και τρεις υπερχρεωμένες πιστωτικές κάρτες. Επίσης χρωστούσε και δύο δάνεια σε τοκογλύφους.. Μέχρι το μεσημέρι της επομένης του θανάτου του, το κινητό του είχε κατακλυστεί από 423 κλήσεις από τράπεζες και εισπρακτικές εταιρίες ενώ τρεις τουλάχιστον μπράβοι είχαν περάσει από το μαγαζί του ζητώντας τον. Μεγάλη εντύπωση κάνει δε το γεγονός ότι ούτε η σύζυγός του ούτε τα δύο του παιδιά, που σπούδαζαν σε διαφορετικές το καθένα πόλης της επαρχίας είχαν καταλάβει τίποτα και μάλιστα η σύζυγός του δήλωσε ότι ο αυτόχειρας τον τελευταίο μήνα έκανε πολλά έξοδα σε δώρα και πράγματα για το σπίτι και τη σύζυγό του προφανώς ξοδεύοντας και τα τελευταία χρήματα που είχε στη διάθεσή του ίσως σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ζήσει έστω και για λίγο μία φυσιολογική ζωή.

Λαϊκή οργή ξέσπασε αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του από χιλιάδες κόσμου που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με τον άτυχο ανθοπώλη, η οποία καταλάγιασε όμως μετά την προσφορά του Γιάννη Φρουκάκη νικητή του τελευταίου big brother να δώσει μέρος των κερδών του, καθώς και κατσικίσιο τυρί από την Κρήτη, στην οικογένεια του εκλιπόντος αλλά και την ανακοίνωση των τριών υποψηφίων τραγουδιών για την φετινή Eurovision.


Μείνετε μαζί μας!

Ακολουθούν σοκαριστικές εικόνες σοδομισμού και βίας μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης και εργαζομένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: