Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Το ψυχολογικό προφίλ ενός ανασχηματισμού.

Μεγάλη έρευνα του μπλογκ μας! Γιατί ο πρωθυπουργός παρά τις περσινές του δεσμεύσεις προσλαμβάνει συνέχεια συμβούλους και αύξησε τα μέλη της κυβέρνησης στον τελευταίο ανασχηματισμό!

Μετά από μια πολύ κοπιαστική δημοσιογραφική έρευνα, δηλαδή το γλείψιμο, απειλές, ή λάδωμα ανάλογα την περίπτωση, δύο είναι οι επικρατέστερες απόψεις στις οποίες καταλήξαμε, η μία πιο επιστημονική και η άλλη όχι και τόσο.

Σύμφωνα με την πρώτη, όπως μας αποκαλύπτει ο διάσημος Ελληνοαμερικανός ψυχολόγος Τζον Παπαγάλος ο πρωθυπουργός προβαίνει σε αυτές τις κινήσεις γιατί προσπαθούσε στην αρχή ασυνείδητα με την πρόσληψη συνεχώς συμβούλων και πλέον συνειδητά να αποποιηθεί τις ευθύνες και το βάρος για τα κακά που γίνονται και που έρχονται. Ίσως μάλιστα πιστεύει ότι μελλοντικά θα μπορεί να ρίξει τις ευθύνες των όσων συμβαίνουν σήμερα, στους συμβούλους του ή και το κυβερνητικό επιτελείο, οπότε όσο περισσότεροι υποψήφιοι στόχοι τόσο το καλύτερο.

Στον αντίποδα η δεύτερη πιστική εξήγηση στην οποία καταλήξαμε προέρχεται από τον κύριο Κυριάκο Τραμπάκουλα, ανιψιός του γνωστού Μήτσου Τραμπάκουλα, ο οποίος πιστεύει ακράδαντα, όπως μας εξήγησε στο καφενείο της γειτονιάς του όπου τον συναντήσαμε, ότι ο πρωθυπουργός μπροστά στην πίεση από τα νέα μέτρα και την κατάσταση στην οικονομία και φοβούμενος αντιδράσεις μέσα από το κόμμα του, πήρε στην κυβέρνηση όσους περισσότερους μπορούσε ειδικά τους πιο αντιδραστικούς, βλέπε Παπουτσή, αλλά επειδή γνωρίζει τι ακαμάτηδες και άχρηστοι είναι όλοι αυτοί, προσλαμβάνει ταυτόχρονα και αρκετούς συμβούλους για να καλύψει τα κενά της ανικανότητα των υπουργών και υφυπουργών του.

Μείνετε μαζί μας!

Πρώτοι εμείς σας αποκαλύπτουμε μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο με χιλιάδες τόνους χαλασμένο εισαγόμενο μαλλί της γριάς. Πανικός σε εκατοντάδες πανηγύρια και λούνα παρκ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: