Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Διάφορα

- Ραγδαία αύξηση των εσόδων σημειώνει η αστυνομία δρόμων του Καναδά. Συγκεκριμένα μετά την αντικατάσταση της έφιππης αστυνομίας από μηχανοκίνητα τμήματα, ο αριθμός των κλήσεων για παράβαση των ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους του Καναδά σημείωσε άνοδο κατά 98%. Ειδικοί εμπειρογνώμονες της ποσοστολογίας θεωρούν την απερισκεψία της νέας γενιάς οδηγών ως αιτία της εν λόγω αύξησης, διαφωνόντας κάθετα με τους αντίστοιχους συναδέλφους τους στον τομέα της πιθανολογίας. Οι τελευταίοι παρουσίασαν στατιστικές με χρωματιστά σχεδιαγράμματα που αποδεικνύουν ότι ο αριθμός των παραβάσεων ταχύτητας βρίσκεται σε γραμμική αναλογία με την ευθυγράμμιση της ζώνης του Ωρίονα με τον Σείριο. Μια ανόητη θεωρία επικρατεί όμως και ανάμεσα στα στελέχη της καναδικής αστυνομίας, που πιστεύουν πως με τις μηχανοκίνητες μονάδες η σύλληψη των παραβάτων καθιστάται ευκολότερη από ότι παλιότερα με τις έφιππες.

- Μείωση της ισοτιμίας μεταξύ λευκού και κόκκινου λουκάνικου σημειώθηκε, έπειτα από την υποτίμηση της τιμής του τελευταίου από τον γαστρονομικό οίκο «Άμπακας».  Συγκεκριμένα ο κλάδος «χωριάτικο» του κόκκινου λουκάνικου, κρίθηκε ώς αναξιόπιστος στο βράσιμο και στον συνδιασμό με μουστάρδα, με αποτέλεσμα η λιποπρωτεϊνική του αξιοπιστία να βυθιστεί κάτω από τις 208 μονάδες χολιστερινοποίησης, συμπαρασύροντας τους κλάδους «φρανκφούρτης», «βιέννης» και «λιόν». Γνωστοί γαστρονομολόγοι δήλωσαν στο blog πως δεν προβλέπουν σύντομη ανάκαμψη και πως η μόνη λύση είναι η περικοπή του λίπους σε συνδιασμό με την υποστήριξη από πλευράς των υπολλείπων κλάδων.

-  Πελάτης εστιατορίου στην Φλόριντα των ΗΠΑ πυροβόλησε τον σερβιτόρο την στιγμή που ο τελευταίος του έφερε τον λογαριασμό. Ο εν λόγω θαμώνας μαλιστα αθωώθηκε από το δικαστήριο της πόλης υποστηρίζοντας πως το δικαίωμα οπλοχρησίας, του το παρείχε ο νόμος.  Συγκεκριμένα ο νόμος της πολιτείας της Φλόριντα επιτρέπει την οπλοχρησία για λόγους άμυνας σε περιπτώσεις που ο χρήστης αισθάνεται να απηλείται. Ο δράστης υποστήριξε πως ο σερβιτόρος τον πλησίασε απειλητικά και με τον λογαριασμό που αναγραφόταν το απειλητικό ποσό των πενήντατεσσάρων δολαρίων και εξήντα σεντς απειλούσε άμεσα την χρηματική ευρωστία του πορτοφολιού του, και κατ επέκταση του ιδίου, γεγονός που τον οδήγησε στην πραξη αυτοάμυνας που προαναφέραμε. Τέλος στον σερβιτόρο επιβλήθηκε πρόστιμο χιλίων δολαρίων για ψυχική οδύνη.


Πές τα ρε ΑΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: