Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Η ηθική μας χρεοκοπία.

Το πρόβλημα δεν είναι το χρηματικό αλλά το ηθικό μας χρέος.

Δεν είναι που μπήκαμε στην Ευρώπη, αλλά που μπήκαμε σκυφτοί παρακαλώντας για τα αποφάγια τους.

Δεν είναι που παρακαλούσαμε για τα οικονομικά τους αποφάγια αλλά που όσοι από εμάς ήταν πιο κοντά στο τραπέζι τα κράτησαν όλα για πάρτη τους.

Το πρόβλημα δεν είναι το τεράστιο χρέος, αλλά το ότι σε αυτό, στην ουσία, προσθέτουμε άλλα 100 και βάλε δις.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι προσφεύγουμε στο ΔΝΤ και χάνουμε την κυριαρχία μας αλλά ότι μαζί χάνουμε και την αξιοπρέπειά μας.

Φτάσαμε στο σημείο οι βιομήχανοι να μας το παίζουν καλοί και με πολιτικές φιλοδοξίες. Δεν θα με ξαφνιάσει καθόλου αν στο μέλλον ξεπεταχτεί μια νέα πολιτική ελίτ, από αυτού του είδους τους μεγαλοεπιχειρηματίες, η οποία θα συνθλίψει την χρεοκοπημένη παλιά και η οποία αντί για διορισμούς και αυξήσεις θα υπόσχεται θέσεις εργασίας στις δικές της επιχειρήσεις.

Παρεμπιπτόντως οι τράπεζες την προηγούμενη εβδομάδα είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν εντυπωσιακά... ούτε αυτό με ξαφνιάζει.

Για κάποιο περίεργο λόγο δεν έχει πάρει το μάτι μου τελευταία δημοσκοπήσεις, εκτός και αν ανέφεραν τίποτα στην τηλεόραση την οποία αποφεύγω, αν είναι όμως τα πράγματα έτσι όπως νομίζω, δηλαδή δεν υπάρχουν καθόλου δημοσκοπήσεις (δημοσιευμένες) τελευταία, τότε πάμε Δ.Ν.Τ. με τις ευλογίες του 10% διαφορά από το δεύτερο. Περιμένω από Δευτέρα να δω μήπως προκύψει καμιά καινούρια, αν και δεν είναι και να τους έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη...

Και μην ακούσω πάλι για πειράματα πάνω από στην Ελλάδα από το Δ.Ν.Τ. γιατί θα γίνουμε μπίλιες. Τα πειράματα τα έχουν ήδη κάνει, εδώ και καιρό σε άλλους. Σε εμάς ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν...



(έψαχνα να βάλω πάλι τη μαύρη φωτογραφία που έχω μόνο για πολύ άσχημες περιπτώσεις αλλά θυμήθηκα ένα βίντεο που είχε πολύ πλάκα... όταν το έβλεπα και δεν αφορούσε εμένα αλλά μια ξένη χώρα...)

U.S. Government Stages Fake Coup To Wipe Out National Debt

Δεν υπάρχουν σχόλια: