Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Πάρτε το τρωκτικό για πειράματα!

Παραδέχομαι ότι δεν έχω ιδέα για το πως είναι οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και το πως λειτουργούν τα εργοστάσιά της, αλλά και αυτοί οι χριστιανοί γιατί δεν δίνουν περισσότερες πληροφορίες;


Διαβάζω λοιπόν στο σκάι:

“Σύμφωνα με τη διεύθυνση του σταθμού διέρρευσαν έξι τόνοι του διαλύματος λόγω αστοχίας ελαστικού σωλήνα από σημείο δίπλα στην δεξαμενή, η οποία όμως έγινε άμεσα αντιληπτή. “


Έξι τόνοι! Δηλαδή αν δεν είχε γίνει άμεσα αντιληπτή η διαρροή, πόσοι τόνοι θα είχαν διαρρεύσει, αναρωτιέμαι και ψάχνω να βρω την είδηση και πουθενά αλλού.

Μετά από λίγο ψάξιμο το google μου δίνει το έθνος:

“«Σημειώνουμε ότι δεν υπήρξε βλάβη εξοπλισμού αντιρύπανσης ή οποιαδήποτε υποβάθμιση του περιβάλλοντος, καθώς το διάλυμα τριχλωριούχου σιδήρου ούτε ήρθε σε επαφή με αποχέτευση, ούτε έβλαψε υδροφόρο ορίζοντα», καταλήγει ο κ. Αποστολίδης.”


Κάπως καλύτερα τα πράγματα εδώ με περισσότερες πληροφορίες, πριν όμως κλείσω τη σελίδα βλέπω ότι ο γούγλης ανάμεσα στα αποτελέσματα είχε βγάλει και το τρωκτικό.

Αν και ο διάολος έχει πιο φιλικές σχέσεις με το λιβάνι απ' ότι εγώ με το τρωκτικό, είπα να μπω για να γελάσω λίγο με τις μαλακίες που (ως συνήθως) θα γράφει.

Και πράγματι:


“ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΑΦΤΗΚΕ Ο ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ


Γέμισαν τον αέρα της Κοζάνης καρκινογόνο νέφος, τώρα γέμισαν και το έδαφος αφού εντοπίστηκε στο χώρο του ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ του Αγίου Δημητρίου, διαρροή 6 τόνων τριχλωριούχου σιδήρου. Η διαρροή, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, έγινε άμεσα αντιληπτή και...

...έγινε χρήση υλικού για να εξουδετερωθεί η όξινη αντίδραση του διαλύματος. Η ΔΕΗ διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, για την μόλυνση του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα.”


Καλά καταλάβατε, δεν έπεσα έξω. Μόνο αυτά έγγραφε και με αυτόν τον τραγικό τρόπο.

Εννοείται πως στο τρωκτικό δεν παραθέτω σύνδεσμο...

Το ξέρω ότι δεν λέω κάτι καινούριο αλλά κρίμα τους μαλάκες που το διαβάζουν... (βάλε μπιπ στο κρίμα...).


Υ.Γ. Παρακαλείται αν κάποιος ξέρει τι είναι ο τριχλωριούχος σίδηρος να μου πει και εμένα γιατί με τόσο ψάξιμο για το άρθρο και άλλο τόσο χρόνο που έφαγα για να τα γράψω εδώ δεν μου έμεινε χρόνος να ψάξω.

Υ.Γ.2 Το τρωκτικό παρακαλείται να βάλει το τριχλωριούχο σίδηρο στον κώλο του (όχι τίποτα άλλο, αλλά να δούμε αν τελικά είναι επικίνδυνο)




Δεν υπάρχουν σχόλια: