Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Επίκαιρα!

Σε μια σούπερ πολιτικά ορθή κίνηση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και τόνωσης της αγοράς, η μοναδική χώρα της ε.ε. η οποία για χρόνια, για να μπορούν οι κυβερνήσεις της να παίρνουν αξιοπρεπείς μίζες, να χρηματοδοτεί έναν από τους πιο ακριβούς και άχρηστους στρατούς στον κόσμο, και για να προσλαμβάνει ακατάπαυστα ρουσφετόπληκτους εκλογοπελάτες, αναγκαζόταν να δανείζεται τρελά ποσά, μείωσε εχθές μισθούς, πάγωσε συντάξεις και αύξησε το φ.π.α. κατά δύο μονάδες.

Απορίας άξιο, πώς μια χώρα που δανειζόταν χρήματα τα οποία επένδυε σε ρουσφέτια (μάλιστα τα χρήματα αντί για τις Ελληνικές τράπεζες ή Ελληνικές επενδύσεις κατέληγαν στις Ελβετικές τράπεζες ή σε επενδύσεις σε γειτονικές φτωχότερες και φθηνότερες χώρες), κατάφερε να έρθει στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Περίεργη και η στάση των Ελλήνων πολιτών που αποσβολωμένοι ή καλά βολεμένοι παρακολουθούν αμέτοχοι τις εξελίξεις, αλλά και η στάση όσων αντιδρούν που επιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή να αγωνίζονται για τα δικά τους προσωπικά ή συντεχνιακά οφέλη και όχι για μια σάρωση και εκκαθάριση του πολιτικού συστήματος αυτής της χώρας. Αντίθετα ακροδεξιά και εκκλησιαστικά στοιχεία τρίβουν τα χέρια τους με τις τελευταίες εξελίξεις αφού όπως είναι γνωστό, σε τέτοιες περιπτώσεις οι άνθρωποι, μέσα στην απελπισία και τη μαλακία που τους δέρνει, στρέφονται είτε προς το Θεό είτε προς την ακροδεξιά είτε και προς τους δύο. Όσοι δεν κάνουν κάτι από τα προηγούμενα και δεν είναι ήδη βολεμένοι, απλά ξυπνά ο κομουνιστής μέσα τους.

Μείνετε μαζί μας, εξασφαλίστηκε ο δανεισμός της χώρας και για το 2010. Δεν κινδυνεύουν για φέτος οι μίζες, οι μισθοί και οι συντάξεις των πολιτικών μας!

Και πληροφορίες για το λίμιτ απ που έχουν πιάσει τις τελευταίες μέρες τα Ελληνικά μοναστήρια στο εκκλησιαστικό χρηματιστήριο και πώς αυτό θα επηρεάσει τις κρατήσεις κελιών!




Δεν υπάρχουν σχόλια: