Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Συγκλονιστικές οι εξελίξεις μετά την κίνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δανειοληπτών να προχωρήσουν στη δική τους στάση πληρωμών σε καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια προς το σύνολο των τραπεζών!
Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, ένα κύμα δανειοληπτών ξεκίνησε, πριν λίγες μέρες, από απελπισμένους πολίτες που μέχρι πρότινος έβλεπαν τη μία αδικία μετά την άλλη ανήμποροι να αντιδράσουν.
Ακολουθούν οι δηλώσεις ενός από τους πρωτεργάτες της διαμαρτυρίας και ιδρυτή της ιστοσελίδας denplironoume.gr, κυρίου Μήτσου Τραμπάκουλα:
«Εμείς η αστική, εργατική και αγροτική τάξη μαζί, αποφασίσαμε αντί ένοπλης εξέγερσης ή οποιασδήποτε άλλης μορφής ανούσιας διαμαρτυρίας να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που διαθέτουμε και να εκβιάσουμε το τραπεζικό και κρατικό σύστημα με τους δικούς μας όρους με τη δύναμη και τη δυναμική που μας δίνει το χρέος όλων μας μαζί προς τους νόμιμους τοκογλύφους. Είμαστε τόσοι πολλοί που είναι αδύνατο να μας συλλάβουν όλους και χρωστάμε τόσα πολλά που θα τους γονατίσουμε σε λίγους μόνο μήνες! Δεν πληρώνουμε αν δεν δικαιωθούμε! Είμαστε τα τοξικά προϊόντα σας και τοξικά προϊόντα ενωμένα ποτέ νικημένα!» Δήλωσε εκστασιασμένος ο κύριος Τραμπάκουλας.




Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ιδέα της στάσης πληρωμών ξεκίνησε από ένα καφενείο στην Αργυρούπολη Αττικής και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε σε όλη τη χώρα μέσω του διαδικτύου. Μερικά από τα αιτήματα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο είναι η άμεση μείωση όλων των επιτοκίων στο μισό, άμεσες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα για φυσικά και νομικά πρόσωπα, πάγωμα όλων των πλειστηριασμών, αναδιανομή του οικοδομικού πλούτου και απαγόρευση κατοχής μεγάλης ακίνητης περιουσίας, μεσοπρόθεσμη μείωση της ανεργίας στο 0% μέσα από επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από μέρος των κερδών των τραπεζών και μια σειρά από άλλα μικρότερα μέτρα στα οποία κατέληξαν οι χρήστες του denplironoume.gr.
Καμιά επίσημη ανακοίνωση από τις τράπεζες, όπως ενημερωθήκαμε όμως χάκερς, «βαλτοί των τραπεζών» όπως καταγγέλλουν οι στασιαστές, προσπάθησαν να ρίξουν τη σελίδα τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού είχε ήδη προβλεφθεί και δημιουργηθεί εναλλακτική πλατφόρμα ενημέρωσης στο thamasklasetetarhidia.gr στην οποία ανακατευθύνονταν προσωρινά οι επισκέπτες.
Μείνετε μαζί μας! Ακολουθούν συγκλονιστικά νέα αφού το κύμα της στάσης πληρωμών οφειλών επεκτείνεται σε ολόκληρο τον κόσμο απειλώντας με παγκόσμια κρίση ρευστότητας, καθώς σύμφωνα με αναλυτές, δύο μήνες στάσης οφειλών αρκούν για να καταρρεύσει ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα!