Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Το Ελληνικό παράδοξο.

Δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας τα οποία εναλλάσσονται στο καβάλιμά της ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Τα υπόλοιπα κόμματα είναι τα επονομαζόμενα μικρά ή κόμματα της μίρλας, δηλαδή απλά γκρινιάζουμε αλλά δεν έχουμε ιδέα για το τι θα κάναμε αν ήμασταν εμείς στη θέση του καβαλάρη. Εξαίρεση αποτελεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αν και κόμμα μίρλας μέχρι το Δεκέμβρη που μας πέρασε, μετά από μερικά δημοσκοπηκά χαστούκια μπήκε στη ρώτα των μεγάλων κομμάτων αποκτώντας σαφείς πολιτικές προτάσεις αλλά με πενιχρά αποτελέσματα στις τελευταίες εκλογές.
Προσοχή! Η διαφορά των μεγάλων από τα μικρά κόμματα έγκειται κυρίως στο ότι τα μεγάλα ξέρουν τι να κάνουν με την εξουσία που διαθέτουν, ασχέτως αποτελέσματος για το σύνολο της χώρας, ενώ τα μικρά δεν έχουν ιδέα και αναπόφευκτα θα πάθαιναν κρίση ταυτότητας αν ποτέ την αποκτούσαν.

Προεκλογικά η αντιπολίτευση υποσχόταν με βάση τις πληροφορίες που υπήρχαν, από την μέχρι τότε κυβέρνηση, για τους δημοσιονομικούς δείκτες της χώρας.
Μετεκλογικά διαπιστώνει ότι δεν μπορεί να κάνει ότι υποσχόταν αφού οι δείκτες είναι πολύ χειρότεροι.
Τρία παράδοξα και μία βεβαιότητα.
Παράδοξο πρώτο: Η κυβέρνηση συνεχίζει να υποστηρίζει ότι θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις της.
Παράδοξο δεύτερο: Η προηγούμενη κυβέρνηση υπεύθυνη για την πολύ χειρότερη, απ' ότι φαινόταν, κατάσταση, την προκαλεί να το κάνει και ισχυρίζεται ότι αφού αυτή (η νέα κυβέρνηση) ανακάλυψε το μεγαλύτερο έλλειμμα που δεν "υπήρχε" πριν, αυτή ευθύνεται και για το μέγεθός του.
Παράδοξο τρίτο: Η καινούρια κυβέρνηση ήξερε από την αρχή ότι η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη από ότι έλεγε η προηγούμενη, αλλά προεκλογικά δεν προειδοποίησε κανέναν για το ενδεχόμενο αυτό. Αν δεν το ήξεραν, τότε απλά αυτή τη στιγμή μας κυβερνούν ανίκανοι βλάκες.
Η βεβαιότητα είναι ότι τα μικρά κόμματα θα έχουν κάθε λόγο να συνεχίζουν να γκρινιάζουν χωρίς να προσφέρουν λύσεις, δικαιολογώντας απόλυτα την ύπαρξή τους.

Τέλος, μια απορία. Αυτά που λένε τα παπαγαλάκια στη διαφήμιση της ΝΔ στις ευρωεκλογές που μας πέρασαν δεν μοιάζουν πολύ με τις θέσεις του ίδιου κόμματος στις αμέσως επόμενες βουλευτικές;



(προσοχή, στο 0:15 έχουν βάλει στο άσχετο να ακούγεται και μία κόρνα, ενώ είναι άδειος ο δρόμος και αυτή παρκαρισμένη :-)




(προσοχή, από το 0:08 μέχρι το 2:18 ακούγεται να λέει μαλακίες...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: