Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Κρίση στον Ο.Η.Ε.!!

Πανικός προκλήθηκε σήμερα στο γενικό συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών όταν το συνδικάτο των μεταφραστών μετά και τη βασανιστική ομιλία του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, έκανε πράξη τις από καιρό απειλές του για απεργιακές κινητοποιήσεις και σταμάτησε κάθε είδους μεταφραστική δραστηριότητα στον οργανισμό.
Οι σκηνές που ακολούθησαν όταν στις 10:30 ώρα Νέας Υόρκης και εν μέσω συνεδρίασης του γενικού συμβουλίου, οι μεταφραστές κατέβασαν τα ακουστικά τους, θύμιζαν τον πύργο της Βαβέλ λίγα λεπτά μετά την απόφαση του Θεού να αφαιρέσει την οικοδομική άδεια από τον μέχρι τότε μεγαλύτερο ουρανοξύστη του κόσμου.
Αν και χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να καταλάβουν οι σύνεδροι που επί ώρες έτσι και αλλιώς δεν παρακολουθούσαν τους ομιλητές, ότι δεν υπάρχει μετάφραση, με το που έγινε αυτό αντιληπτό, άρχισαν όλοι μαζί, ο καθένας στη γλώσσα του να διαμαρτύρονται και να κατηγορούν τους πάντες, άλλοι για δολιοφθορά κατά των εθνών τους και άλλοι για ανικανότητα του οργανισμού.
Αμέσως, η συνήθως αργή στις αντιδράσεις της σε πολέμους και καταστροφές, διοίκηση του οργανισμού, κινητοποιήθηκε και απειλώντας τους μεταφραστές με μαζικές απολύσεις κατάφερε να τους πείσει να επανέλθουν στις θέσεις τους και να επαναφέρει την τάξη... τουλάχιστον για λίγο.
Οι μεταφραστές επέστρεψαν στις θέσεις τους και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά μέχρι τη στιγμή που όλοι (πλην των αγγλόφωνων) άκουσαν έκπληκτοι τον πρόεδρο των Η.Π.Α. Μπ. Ομπάμα να αποκαλεί την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ ανέραστη μουσάτη κατσίκα και να δηλώνει ότι πολύ θα ήθελε να δοκιμάσει λίγο γάλα από τα μαστάρια της. Μετά το πρώτο σοκ άλλοι ξέσπασαν σε διαμαρτυρίες και άλλοι σε γέλια ενώ σώπασαν ξανά όταν μια αναψοκοκκινισμένη Μέρκελ σηκώθηκε να απαντήσει στο σαστισμένο Ομπάμα, ο οποίος έκπληκτος την άκουσε να περιγράφει με έντονη δυσαρέσκεια μια παραδοσιακή γερμανική συνταγή για κουλουράκια, ενώ το μπέρδεμα συνεχίστηκε όταν ο Ομπάμα ρωτούσε από το πόντιουμ να μάθει τι συμβαίνει αλλά όλοι από κάτω άκουγαν τις φιλοφρονήσεις του για την αρρενωπότητα και την ομορφιά του προέδρου του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Αμέσως ο πρόεδρος του Ιράν σηκώθηκε φουριόζος από τη θέση του, φωνάζοντας κάτι για ένα επείγων μίτινγκ και ένα νεαρό Πέρση επιβήτορα που τον περίμενε στο δωμάτιό του και έφυγε έξαλλος από την αίθουσα.
Το αποτέλεσμα ήταν η διοίκηση του οργανισμού, που δεν άργησε να καταλάβει τι συμβαίνει, να ενδώσει στα αιτήματα των μεταφραστών τα οποία μεταξύ άλλων περιλάμβαναν, 50% αύξηση του μισθού και επίδομα επικίνδυνης, ανθυγιεινής και βαρετής εργασίας και οι παρεξηγήσεις να λυθούν γρήγορα, με τους σύνεδρους να αποχωρούν ανακουφισμένοι αναστέλλοντας τις εργασίες τους για την επόμενη μέρα.
Μείνετε μαζί μας, ακολουθούν ειδήσεις από το εσωτερικό.
Σχολείο αποκλειστικά για παιδιά με τον υιό της νέας γρίπης αποφάσισε να δημιουργήσει το υπουργείο παιδείας, μπροστά στον κίνδυνο ολοένα και περισσότεροι μαθητές να υποκρίνονται ότι είναι άρρωστοι προκειμένου να χάσουν μαθήματα.
"Από τη μία, με τον τρόπο αυτό αποθαρρύνουμε τους υγιείς μαθητές να δηλώσουν ψέματα αφού θα πάνε στο σχολείο με τους άρρωστους και θα κολλήσουν πραγματικά και από την άλλη οι άρρωστοι μαθητές θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν οι συμμαθητές τους αφού θα είναι ήδη άρρωστοι." δήλωσε ο υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων, ανακουφισμένος που έλυσε άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα για τον τόπο.
Και μην ξεχνάτε, αύριο έχουμε εκλογές!
Η υπογραφή και το πουλί μας δεν είναι τα μόνα πράγματα που πρέπει να προσέχουμε που βάζουμε-ρίχνουμε. ;-)





2 σχόλια:

Αntidrasex είπε...

Η δύναμη είναι στα χέρια μας!

Orestis είπε...

Θα ήταν... αν δεν ξύναμε συνέχεια τ´ αρχίδια μας με αυτά...