Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Πλήρωνε και μη ερεύνα.

Αν και δεν συνηθίζω προσωπικές επιθέσεις, εκτός από αυτές προς τους πολιτικούς και τηλεσαβουροαστέρες, οι οποίες όμως δεν πιάνονται, με αφορμή ένα φυλλάδιο που βρήκα τυχαία, θα ήθελα να αναφερθώ στον κύριο Χαραλαμπόπουλο Θεοδόσιο, αρχιμανδρίτη και ιεροκήρυκα στο επάγγελμα, ο οποίος μέσω κάποιων συγγραμμάτων έχει τοποθετηθεί επάνω σε πάρα πολλά επίκαιρα θέματα, όπως η καύση των νεκρών, η παιδεία, οι ταυτότητες, κ.α.
Στο φυλλάδιο που ανακάλυψα, με τίτλο “Περί εκκλησιαστικής περιουσίας”, ξεκινά να μας παραθέτει τα επιχειρήματά του κάπως έτσι...


(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)


Έτσι, με το καλημέρα, ο συγγραφέας σπεύδει να σου διευκρινίσει, πριν ακόμα παραθέσει ένα έστω επιχείρημα, ότι αν επιθυμείς τον χωρισμό εκκλησίας και κράτους ή τον περιορισμό, έλεγχο ή έστω φορολόγηση της εκκλησιαστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και περιουσίας, ΠΟΛΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και ως εκ τούτου, θα πας στη κόλαση.
Αφού το κείμενο φρόντισε, όπως είδαμε πιο πάνω, να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα από την αρχή, στη συνέχεια προσπαθεί με συνεχείς απειλές και κάποια επιχειρήματα να σε κάνει να κατανοήσεις το πόσο βαθιά χωμένος στη κόλαση είσαι αν εμμένεις στις απόψεις σου, και πόσο θεάρεστο έργο είναι να κάνει η εκκλησία φιλανθρωπίες με τα χρήματα των φορολογουμένων.
Οι απειλές και οι κατάρες σε όλο το κείμενο, φανερώνουν αν μη τι άλλο, την αγάπη του θεού που με τόσο σθένος διδάσκει η εκκλησία, ακόμα και προς τα απολωλότα πρόβατα.
Σκέφτομαι το πόσες κυριούλες ή παιδιά θα έχουν διαβάσει αυτό το κείμενο και επηρεασμένοι από δεισιδαιμονίες ή αμορφωσιά, θα έχουν χεστεί από το φόβο τους ή θα έχουν διαμορφώσει γνώμη για όλη την υπόλοιπη τους ζωή αντίστοιχα και τσαντίζομαι απίστευτα.
Όταν η εκκλησία σε καιρούς μεγαλύτερης άγνοιας και πολύ λιγότερης πληροφόρησης, επιχειρούσε ανενόχλητη, της αρκούσε το πίστευε και μη ερεύνα. Σήμερα που οι καιροί αλλάζουν και μαζί με αυτούς και οι κίνδυνοι για την εκκλησία, το μήνυμα της μετατρέπεται απροκάλυπτα σε πλήρωνε και μη ερεύνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: