Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Όταν η δικαιοσύνη βρήκε το φώς της.

Σήμερα δόθηκε απάντηση σ’ ένα ερώτημα που βασάνιζε την κοινωνία μας εδώ και χρόνια. Συγκεκριμένα έπειτα από αναζήτηση και λάδωμα προσώπων με νευραλγικές θέσεις ανακαλύψαμε που βρίσκεται επιτέλους η δικαιοσύνη. Τα ίχνη της εντοπίστηκαν σε γνωστό ελληνικό νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν στην οφθαλμολογική κλινική. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες που αλιεύσαμε με τη βοήθεια του παραδοσιακού χρηματισμού, η δικαιοσύνη υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης του καταράκτη. Οι θεράποντες ιατροί μας ενημέρωσαν δε, πως η εν λόγω επέμβαση κρινόταν απολύτως αναγκαία, μιας και ο καταράκτης ήταν υπερώριμος και όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε η δικαιοσύνη «δεν έβλεπε την τύφλα της».
Δύο ημέρες έπειτα από την εγχείρηση την συναντήσαμε και συνομιλήσαμε για κάποιες ώρες μαζί της. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης δεν κουράστηκε ούτε λεπτό να ευχαριστεί τους ιατρούς που με το αζημίωτο, κοινώς «φακελάκι», της ξαναχάρησαν αυτό που αιώνες τώρα οι δήθεν ιδεολόγοι της είχαν στερήσει. Επιπλέον δήλωσε πως εφ’ εξής θα διαλέγει από μόνη της τους φίλους της, καθώς και πως αποφασίζει να διακόψει τις σχέσεις της με τις δύο μέχρι πρότινος γνωστές της, την ισότητα και την αξιοκρατία. Όταν μάλιστα αυτές διαφώνησαν με της καινούργιες αποφάσεις της, τις χαρακτήρισε ζηλιάρες και ψευτοπουριτανές γεροντοκόρες που δεν αντιλαμβάνονται πως ο κόσμος προχωρά μπροστά και οι αξίες αλλάζουν.
Φυσικά δεν ήμαστε οι μόνοι που έσπευσαν στο πλευρό της αυτές τις μέρες μιας και το δωμάτιο της κλινικής ήταν πλήρες από δώρα και ευχετήριες κάρτες, οι οποίες προέρχονταν από σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου. Πολλοί απ’ αυτούς δε, την προσκάλεσαν να τους επισκεφτεί στον προσωπικό τους χώρο με σκοπό να γνωριστούν καλύτερα και να λύσουν τυχόν παρεξηγήσεις και λάθη του παρελθόντος. Η δικαιοσύνη με την σειρά της αποδέχτηκε ευχαρίστως τις εν λόγω προσκλήσεις και δεσμεύτηκε ν’ ανταποκριθεί το συντομότερο δυνατόν.


“all animals are equal, but some animals are more equal than others”

George Orwell-Animal farm

2 σχόλια:

Αntidrasex είπε...

Ωραίος.

Ανώνυμος είπε...

eisai kalos euthimografos!!!