Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Μεγάλη μπουκιά φάε...

Αφορμή για το άρθρο που ακολουθεί αποτελεί μια ιστορία που μου διηγήθηκε ένας φίλος, που του διηγήθηκε ένας φίλος, που τη διάβασε από μια πολύ έγκυρη πηγή.  Το περιστατικό συνέβη την ημέρα ενός αγώνα rugby μεταξύ των εθνικών ομάδων της Αγγλίας και της Ιρλανδίας (και εννοούμε κανονικό αγώνα rugby, όχι το ψεύτικο αμερικάνικο,  που οι παίκτες είναι αρματωμένοι σαν Γάλλοι ιππότες στον εκατονταετή πόλεμο). Πρίν ξεκινήσει ο αγώνας, σε μια Ιρλανδική Pub ένας από τους φίλους της εθνικής Ιρλανδίας δήλωσε ενώπιον της παρέας του πως προτίθεται να τμήσει τα γεννητικά του όργανα σε περίπτωση που η ομάδα του έπαιρνε την νίκη. Στη δήλωση αυτή οδηγήθηκε δε, έπειτα απο αισθήματα αγανάκτησης και οργής, μιας και ποτε η εθνική Ιρλανδίας δεν είχε καταφέρει να σημειώσει νίκη απέναντι στην Αγγλία. Την ημέρα εκείνη όμως κατά διαβολική σύμπτωση οι παίκτες της πρώτης, βρέθηκαν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και πέτυχαν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα για την χώρα τους στην ιστορία των αναμετρήσεων. Την χαρά της νίκης και την ευφορία που επικρατούσε στην Pub μετά το παιχνίδι, διαδέχθηκε το σόκ και η αμηχανία καθώς οι θαμώνες αντιλήφθηκαν τον άνωθεν αναφερόμενο φίλο να εισέρχεται αιμόφυρτος λίγα λεπτά αργότερα έχοντας πραγματοποιήσει την δήλωσή του. Πολλοί λένε πως οι ενοχές που ένιωσε λόγω του ότι αμφισβήτησε την ομάδα της χώρας του, ήταν αυτό που τον ώθησε στην τήρηση των ρηθέντων του, αν και οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν πως από καιρό σκεφτόταν την αλλαγή φύλου... και μόνο αφορμή ζητούσε. Εν πάση περιπτώσει η πραγματοποίηση της δήλωσής του σαν γεγονός και μόνο, πέρα από την τρέλα που το πλαισιώνει, αποτελεί σπάνιο φαινόμενο σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας, και ιδιαίτερα σ’ αυτόν της πολιτικής.
Η αρρωστημένη περιέργεια ορισμένων από το blog, μας ώθησε στο να μελετήσουμε της επιδράσεις που θα είχε στην ελληνική κοινωνία, η τήρηση των κατά καιρούς ρηθέντων εκ μέρους του μέσου Έλληνα πολίτη. Μετά από κουραστική έρευνα, δημοσκοπήσεις, ρουφιανιά και χαφιεδισμό καταλήξαμε στο συμπέρασμα, πως περίπου το 30% των Ελλήνων πολιτών θα ‘πρεπε να είναι μονόχειρες, μιας και οι μισοί τουλάχιστον ψηφοφόροι ξεστομίζουν το γνωστό «να μου κοπεί το χέρι από τη ρίζα αν τους ξαναψηφίσω».  


2 σχόλια:

Αntidrasex είπε...

να μην αναφέρω και πόσοι θα ήταν τουλάχιστον αμφιφιλόφυλοι, με τα την ρήση "αν, θα κάτσω να με γ.....σεις".

Ioulianos είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση φίλε antidrasi+sex.
Εκ της στατιστικής υπηρεσίας τα ποσοστά αυτά έχουν διαγραφεί, καθώς έχουν υποπέσει στο όριο του στατιστικού λάθους. Τα συμπεράσματα δικά σου.