Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Πωλείται πολιτικός! (μεταχειρισμένος, χοντρός και σα χεσμένος)

Η τιμή, τιμή δεν έχει λέει ο σοφός λαός και προφανώς όποιος κοστολογεί την τιμή του είναι άτιμος. Ένας τέτοιος είναι και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος κοστολόγησε τη δική του τιμή στα 1.500.000 ευρώ, καθώς τόσα είναι τα χρήματα που ζητά από τον Λάκη Λαζόπουλο ο οποίος υποτίθεται την έβλαψε. Δε λέω, ο Λαζόπουλος έχει πάψει εδώ και καιρό να κάνει καλή σάτιρα και συνήθως οι σατιρικές του προσπάθειές στην ουσία είναι προσπάθειες απλού ξεφτιλίσματος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να του αφαιρεθεί το δικαίωμα να την κάνει, ειδικά όταν βλέπει ότι η δουλειά του αρέσει σε αρκετό κόσμο.
Με αυτή του λοιπόν τη κίνηση, ο Καρατζαφέρης, εκτός των άλλων, κάνει και μια δημόσια δήλωση ως προς την αξία της τιμής του, προς κάθε ενδιαφερόμενο μελλοντικό αγοραστή. Όποιος ενδιαφέρεται για παράδειγμα να εξαγοράσει την ψήφο του, να του κλείσει το στόμα, να τον κοροϊδέψει όπως θέλει ή να εκμεταλλευτεί με κάποιον άλλο τρόπο την πολιτική του ιδιότητα, δεν έχει παρά να πληρώσει ένα αντίστοιχο ποσό και το εμπόδιο της προσβολής της τιμής του θα ξεπεραστεί αμέσως και χωρίς αναστολές. Μη ξεχνάτε όμως ότι η τιμή αυτή δεν είναι φιξ, γι' αυτό προσέξτε ότι σε περίπτωση που ανέβουν τα εκλογικά ποσοστά του ΛΆ.Ο.Σ. ενδέχεται να ανέβει και αυτή μαζί.
Το ίδιο ισχύει και για οποιονδήποτε εγείρει χρηματικές αξιώσεις από όποιον θεωρεί ότι τον προσέβαλε, γιατί αν τον ενδιέφερε πραγματικά η τιμή του, μία απλή συμβολική αποζημίωση θα του ήταν αρκετή. Βέβαια σε αυτή τη περίπτωση θα ήταν λίγο δύσκολο να κάνουμε το φιλανθρωπικό έργο που θα κάναμε με το 1.500.000 ευρώ για παράδειγμα, με τα ξένα χρήματα δηλαδή και ως εκ τούτου θα ήταν δύσκολο να πουλήσουμε φιλανθρωπική μούρη και να το παίξουμε υπεράνω χρημάτων, αλλά ότι και να πούμε όλα είναι θέμα επιλογών.
Άλλοι έχουν Τιμή και άλλοι απλά τιμή.



1 σχόλιο:

Αntidrasex είπε...

H τιμή τιμή δεν έχει και χαρα σ'τον που την έχασε!