Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Ελλάδα - Η χώρα του σεξαποδώ.

Βρείτε τη χώρα...
Χώρα στην οποία είναι απόλυτα φυσιολογικό με το που κατεβαίνουν φοιτητές ή άλλοι διαδηλωτές στο δρόμο να συνοδεύονται και πολλές φορές να ξυλοκοπούνται από αστυνομικούς, ενώ παράλληλα οι αγρότες κλείνουν από δρόμους μέχρι τα ίδια τα σύνορα και κανείς δεν τους κάνει τίποτα.
Χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά διαφθοράς παγκοσμίως αλλά με πολίτευμα που παρέχει πολιτική και ποινική ασυλία σε βουλευτές και κυβερνήσεις.
Χώρα με ΜΜΕ που συντηρούνται μέσω κυβερνητικά κατευθυνόμενων κρατικών διαφημίσεων, χωρίς τις οποίες τα περισσότερα από τα οποία θα φαλίριζαν.
Χώρα με τριάντα+ αθλητικές εφημερίδες αλλά άθλιο ποδόσφαιρο και πεθαμένο μπάσκετ.
Χώρα που αφαιρεί χρήματα από την παιδεία και τα επενδύει στο σκοταδισμό και τον εθνικισμό μέσω χρηματοδοτήσεων προς την “Εκκλησία της Ελλάδος Α.Ε.” μέσω του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας της χώρας αυτής.
Χώρα με τακτικές αποκαλύψεις σκανδάλων αλλά κανένα πολιτικό πρόσωπο στη φυλακή.
Χώρα με δεκάδες περιστατικά αστυνομικής βίας και διαφθοράς ,αλλά ελάχιστους αστυνομικούς στη φυλακή.
Χώρα με εξαρτημένη από την εκάστοτε κυβέρνηση δικαστική εξουσία (αναρρίχησή σε θέσεις και αξιώματα μόνο κομματικά προσκείμενων δικαστικών).
Χώρα με παρόμοιο τρόπο ελέγχου αστυνομικών, λιμενικών και στρατιωτικών σωμάτων καθώς και όλων των δημοσίων οργανισμών.


Χώρα με δημοσιογράφους εισαγγελείς, δικηγόρους δικαστές, γιατρούς εισπράκτορες, δημόσιους υπαλλήλους λαδέμπορους, πολιτικούς καταστηματάρχες και πολίτες πελάτες.
Χώρα που ενώ χρωστάς 300.000 ευρώ στην εφορία, σου κάνουν διακανονισμό, πληρώνεις τα μισά και τα άλλα μισά σε έξι δώσεις, χρωστάς 300 σε ξεβρακώνουν ή σε βάζουν στη στενή.
Χώρα ξενοφοβική και ρατσιστική με πάνω από 10.000.000 ομοεθνείς τους στο εξωτερικό.
Χώρα με πανεπιστημιακό άσυλο το οποίο καταπατείται ασύστολα από τους ίδιους του φοιτητές.
Χώρα με Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης που παρέχει πακέτα κοινωνικού τουρισμού, κουπόνια για βιβλία, θέατρο και κινηματογράφο, αλλά που του παίρνει πέντε μήνες να σου κάνει μια εξέταση ζωής ή θανάτου.
Χώρα στην οποία το νόμιμο είναι και ηθικόν παρόλο που νομοθετούν ανήθικοι πολιτικοί.
Ποια είναι;;;;
Σήμερα είχα όρεξη για γκρίνια. Όποιος θέλει να προσθέσει τίποτα, ας μου στείλει να το βάλω στη λίστα γιατί θα με πιάσει κατάθλιψη αν συνεχίσω...




(τουλάχιστον έχουμε ήλιο... - φωτογραφία από flickr)


(θάλασσα...)


(ωραίες γυναίκες...)


(και παλιά είχαμε και κάτι δάση)



Αυτό το βίντεο το ξαναβάζω γιατί πιστεύω ότι το μήνυμά του είναι διαχρονικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: