Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Ανθρωπιστικό στοκ!!

Δραματική η κατάσταση στον Ο.Η.Ε. (Οργανισμό Ηλιθίων Εθνών), χιλιάδες τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας είναι έτοιμοι να σαπίσουν σε αποθήκες, πλοία και κοντέινερ διαφόρων χωρών!
Δραματική είναι η κατάσταση στον Ο.Η.Ε. σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όπου εργαζόμενοι τρέχουν πανικόβλητοι στους διαδρόμους του οργανισμού και πρεσβευτές με διπλωματικούς αντιπροσώπους συνεδριάζουν εξαντλημένοι επί μέρες τώρα για το τι θα γίνει με τους τόνους συσσωρευμένης ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία λόγο κακών υπολογισμών για τις καταστροφές που θα έπλητταν τον κόσμο το 2008, οι οποίες ήταν λιγότερες από τους αρχικούς υπολογισμούς, μένει αδιάθετη εδώ και μήνες. Τα κράτη μέλη διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για τη μη διάθεση της ανθρωπιστικής βοήθειας αφού σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πληρώσουν τα έξοδα για την καταστροφή της, αλλά και γιατί δεν μπορούν να “σπρώξουν” και άλλες ποσότητες “ανθρωπιστικής βοήθειας” από τα περισσεύματα των κρατών τους τα οποία θα έπρεπε διαφορετικά να πετάξουν, με δικά τους έξοδα πάντα.
“Όλοι είχαμε ρίξει τις ελπίδες μας στο Ισραήλ” αναφέρει ανώτερη διπλωματική πηγή η οποία επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, “αλλά οι άτιμοι όχι μόνο άργησαν πολύ να ξεκινήσουν, αλλά εμποδίζουν και την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει ήδη ξεκινήσει για τη γάζα”. (σ.σ. Κάτι που εξηγεί και την άμεση συγκέντρωση τεράστιων ποσοτήτων από τις πρώτες κιόλας μέρες στα σύνορα του Ισραήλ! Ανθρωπιστικό στοκ!)
Τις τελευταίες ώρες το Συμβούλιο Ασφαλείας ψάχνει ήδη την επόμενη χώρα που θα δεχθεί να κάνει έναν εμφύλιο ή να πολεμήσει με κάποια άλλη προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την αποστολή της υπάρχουσας ανθρωπιστικής βοήθειας για το καλό της παγκόσμιας οικονομίας, αφού ήδη οι επενδυτές στα μεγάλα χρηματιστήρια έχουν αρχίσει τις μαζικές ρευστοποιήσεις φοβούμενοι την κατάρρευσή της από το φρακάρισμα της ανθρωπιστικής βοήθειας.



(λεπτομέρεια από σφαγή... παλιές καλές εποχές...)

Παρά τις διπλωματικές προσπάθειες όμως κανένας δεν είναι πρόθυμος να κάνει κάποιο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η Η.Π.Α. έχουν ήδη αρκετά μέτωπα, η Ρωσία επιτέθηκε στη Γεωργία εκπληρώνοντας το χρέος της, αν και πολλές χώρες την κατέκριναν για μη επαρκή ανθρωπιστική καταστροφή ενώ η Κίνα αρνείται πεισματικά να επιτεθεί οπουδήποτε αλλού εκτός από την Ιαπωνία, η οποία όμως αρνείται να συμμετάσχει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή για προσωπικούς λόγους. Έτσι ο κλήρος πέφτει είτε σε Ινδία – Πακιστάν, είτε σε κάποια από τις αφρικανικές χώρες οι περισσότερες από τις οποίες όμως βρίσκονται ήδη σε κρίση ή ο πληθυσμός τους έχει αποδεκατισθεί τόσο από προηγούμενες που σε μια νέα δεν θα μπορούσαν να απορροφήσουν παρά περιορισμένες ποσότητες βοήθειας, είτε τέλος σε κάποια από τις χώρες τις Λατινικής Αμερικής όπως η Κολομβία και η Βενεζουέλα τις οποίες μάλιστα έχουν προθυμοποιηθεί να βοηθήσουν οι Η.Π.Α. και η Ρωσία αντίστοιχα προκειμένου να τις ενθαρρύνουν σε σύρραξη.
“Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολή και αν δεν κάνουμε κάτι σύντομα, θα γίνει τόσο απελπιστική που ούτε ένα τσουνάμι δεν θα μας σώζει”, δήλωσε η πηγή μας λίγο πριν επιστρέψει από το διάλειμμα στην αίθουσα συσκέψεων για άλλον ένα διπλωματικό μαραθώνιο.
Μείνετε μαζί μας! Εκπτώσεις σε όπλα και πυρομαχικά εξήγγειλαν Η.Π.Α. και Ρωσία ενώ πριν λίγα λεπτά ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε. απηύθυνε έκκληση προς το Ισραήλ και τη Χαμάς για αιματοχυσία στη Γάζα, ζήτησε από το Ισραήλ να μεγαλώσουν τα διαστήματα κατάπαυσης των πυρών προκείμενου να διευκολυνθεί η παροχή βοήθειας και από τη Χαμάς να προσπαθήσει να γίνει λίγο πιο εύστοχη με τις ρουκέτες για να μπορέσουν να προσφέρουν λίγη βοήθεια και προς τους Ισραηλινούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: