Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Μια νέα γένια αναρχικών γεννιέται.

Να μας ζήσουν οι νέοι αναρχικοί, που όχι άδικα αλλά άκυρα και με λάθος τρόπο, εξεγέρθηκαν στη χώρα μας τη στιγμή που η γερουσία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου επάνω στα μεταξωτά σεντόνια της, φουσκωμένη από τη πολύχρονη μάσα.

Πάρτε τώρα τη παιδεία που ταΐζετε τα παιδιά σας, πάρτε τώρα το επίπεδο κοινωνικής πρόνοιας και δικαιοσύνης που παρέχετε στους πολίτες σας, πάρτε τα αρχίδια αυτών που έστω και με αυτόν τον τρόπο έχουν τα αρχίδια που χάσατε εσείς από καιρό. Αλλά ξέρουμε ότι ξέρετε πολύ καλά τι κάνετε, γιατί αν δεν ταΐζατε κουτόχορτο και αποβλακόχορτο στα σχολεία και στις τηλεοράσεις τα παιδιά και τους πολίτες σας, τώρα θα έρχονταν και θα καίγανε τα σπίτια και τα γραφεία σας, όχι τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα ανθρώπων, που φταίνε μεν, αλλά όχι περισσότερο από όσο φταίμε όλοι μας και σαφέστατα λιγότερο απ' όσο φταίτε εσείς.

Να μας ζήσουν οι νέοι δεκαπεντάχρονοι αναρχικοί που γεννήθηκαν τις τελευταίες μέρες, που δεν εξεγέρθηκαν με κάποιο πολιτικό ιδεώδες, που εξεγέρθηκαν απλά γιατί καταπιέζονταν, απλά γιατί ξέρουν ότι ζουν μέσα σε ένα βούρκο αλλά, που δεν ξέρουν τι τους φταίει, και που αντί να αντιδράσουν για να αλλάξουν κάτι, αντιδρούν, χωρίς ιδέες, χωρίς σκέψη, χωρίς συνθήματα, απλά για να σπάσουν, απλά για να ξεσπάσουν, απλά για να κάνουν πλιάτσικο και να κάνουν τους άλλους να νιώσουν όπως νιώθουν και αυτοί.

Σκατά στη δημοκρατία μας, σκατά σε αυτούς που ζητάνε να επέμβει στρατός και σκατά σε όποιον ζητά μια χούντα. Τη χούντα που ο ανώριμος Ελληνικός λαός περίμενε μια ζωή να τον σώσει ανίκανος να σκεφτεί και να δράσει από μόνος του, ανίκανος να ωριμάσει πολιτικά, ανίκανος να κάτσει να συζητήσει, να υποχωρήσει, να παραδεχτεί και να εργαστεί για το καλό όλων, να δει τα λάθη και να προχωρήσει.







Δεν υπάρχουν σχόλια: