Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Δεν βγαίνουνε οι μίζες!

"Γιατί δεν βγαίνουνε οι μίζες, βλάκες" δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και δημοσίων αέργων Γιώργος Σουφλιάς όταν σε ανύποπτο χρόνο και ενώ ξεφύλλιζε τα χαρτιά του κατά τη συνέντευξη τύπου, στην οποία ανακοίνωσε την κατασκευή πενήντα πέντε χιλιομέτρων νέων αυτοκινητοδρόμων στην Πρωτεύουσα, προφανώς νομίζοντας ότι τα μικρόφωνα δεν γράφουν ή ότι δεν ακούγεται, μουρμούριζε ότι δεν βγαίνουν οι μίζες. Είχαν προηγηθεί ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το γιατί δεν δίνονται τα χρήματα αυτά για χρηματοδότηση έργων στην επαρχία ή την επιδότηση επιχειρήσεων προκειμένου να μεταφερθούν εκτός Αττικής, για να αποκεντρωθεί το Λεκανοπέδιο. Αμέσως ο κύριος Υπουργός έσπευσε να απαντήσει ότι η αποκέντρωση είναι σύνθετο πρόβλημα που δεν λύνεται έτσι εύκολα και συνέχισε σαν να μην συμβαίνει τίποτα, ενώ όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για την αμέσως προηγούμενη δήλωση, αυτός απάντησε: «Ποια δήλωση; Εγώ δεν είπα ούτε άκουσα τίποτα».




Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού ανισσόροπου κυρίου Ρουσόπουλου, η δήλωση δεν έγινε ποτέ και αντίθετα με ότι πιστεύουν οι δημοσιογράφοι τα μικρόφωνά τους ήταν χαλασμένα και όχι το ακουστικό του κυρίου Σουφλιά, που δεν τον προστάτεψε από τις φωναχτές σκέψεις του. Η εικασία ότι αν τα χρήματα δίνονταν σε έργα αποκέντρωσης δεν θα δικαιολογούνταν πολλές μίζες και οι ευνοούμενες της κυβέρνησης κατασκευαστικές εταιρίες και εθνικοί ευεργέτες κατά τον κύριο Σουφλιά, θα έμεναν ανικανοποίητες, κρίνεται τελείως ανυπόστατη και προσβλητική για το μέχρι τώρα έργο της Νέα Δημοκρατίας, ενώ τέλος ο κύριος Ρουσόπουλος, προς αποφυγή παρόμοιων λαθών και για την προστασία και μόνο, των δημοσιογράφων και των πολιτών, απαγόρευσε τα ηλεκτρονικά μέσα καταγραφής εικόνας και ήχου στις κυβερνητικές συνεντεύξεις τύπου και στο εξής οι δημοσιογράφοι θα φέρουν μαζί τους μόνον χαρτί και μολύβι.

Μείνετε μαζί μας! Οργισμένη η αντίδραση όλων των οικολογικών οργανώσεων που μάχονται για την απαγόρευση των μολυβιών και την προστασία των μολυβοδάσων! Να σημειωθεί ότι τα μολυβοδάση έχουν μειωθεί κατά 85% τα τελευταία εκατό χρόνια και μόνο πρόσφατα με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και την ανακάλυψη κοιτασμάτων στυλό στην Αφρική έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός καταστροφής τους.







2 σχόλια:

Αntidrasex είπε...

Επίσης, θα τους απαγορεύεται να έχουν ανοιχτά αυτιά. Αν παρ΄ελπίδα κάποιος ακούσει και θυμάται κάτι, θα υποβάλλεται σε format μνήμης και θα τους εγγράφονται από επάνω οι πραγματικές δηλώσεις.

Orestis είπε...

Γαμάτη ιδέα!