Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Μόλις γύρισα από διακοπές.

Το ραδιόφωνο παίζει όλο κουράδες, αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να το φωνάζω κουραδόφωνο. Η τηλεόραση είναι επίσης γεμάτη σκατά.

Μόλις γύρισα από διακοπές οι οποίες φέτος περιορίστηκαν στη γενέτειρά μου με τους δικούς μου. Κάθε φορά που γυρνώ από διακοπές, όταν οι φίλοι με ρωτούν πώς τα πέρασα, ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητες συνήθως αναφέρω ότι είδα και δύο ή τρεις ώρες τηλεόραση και χαίρομαι. Εκεί αρχίζουν να με κοιτούν λίγο στραβά αλλά δεν πτοούμαι. Την τηλεόραση την έχω κόψει καιρό τώρα, στο σπίτι δεν έχω καν συσκευή, γι’ αυτό καταλαβαίνετε τη χαρά μου όταν πάω διακοπές και θυμάμαι τα παλιά μπροστά στο χαζοκούτι. Ξέρω ότι οι διαφημίσεις και τα σποτάκια που θα δω αυτές τις λίγες ώρες εθελούσιας αποχαύνωσης θα με συνοδεύουν για μήνες και όταν σε κάποια παρέα θα αναφερθεί κάτι από αυτά είτε για την εξυπνάδα του, είτε για το χιούμορ του, είτε για το πόσο άθλιο ήταν, έχω καλές πιθανότητες να μην είμαι τελείως άσχετος.

Παλαιότερα οι δικοί μου είχαν μια κακή συνήθεια, να βλέπουν ειδήσεις στο STAR και όποτε βρισκόμουν στο σπίτι έκανα χαμό προκειμένου να την κόψουν. Αυτή τη φορά όμως διαπίστωσα μια αλλαγή στις προτιμήσεις τους, πλέον MEGA και ΑΝΤ1 έχουν την πρώτη θέση στην καρδιά τους, ταυτόχρονα ή εναλλάξ μία μέρα το ένα, μία μέρα το άλλο και μετά από μερικές βραδιές τηλεοπτικών ειδήσεων, τις μέρες που κεντρικό θέμα ήταν το όνομα τις ΠΓΔΜακεδονίας, το είχα μετανιώσει πικρά. Μάταια προσπάθησα να τους κάνω να επιστρέψουν στο STAR, η πίκρα μου ήταν μεγάλη γι’ αυτό που είχα κάνει στους ίδιους μου τους γονείς... Θυμόμουν ότι τα δελτία είναι άθλια αλλά τώρα έχουν παραγίνει.

Αν και δεν ξεφεύγει από τις συνηθισμένες πρακτικές της τηλεόρασης και των Μ.Μ.Ε. γενικότερα, άλλο ένα παράδειγμα είναι μια είδηση που αφορούσε αυξήσεις στα φάρμακα, για την ακρίβεια αυξήσεις σε κάποια και μειώσεις σε κάποια άλλα, όχι, όχι, μεγάλες αυξήσεις και μικρές μειώσεις, μια στιγμή, πιο κανάλι βλέπουμε τώρα; Οι ειδήσεις με ζάπινγκ είναι ένα συναρπαστικό άθλημα το οποίο όμως ενέχει πολλούς κινδύνους, ειδικά όταν το ένα κανάλι βλέπει το ποτήρι μισοάδειο, το άλλο μισογεμάτο και το άλλο το βλέπει σπασμένο με το νερό χυμένο στο πάτωμα. ( περιττό να πω ότι το STAR δεν βλέπει καν το ποτήρι). Στα πλαίσια της ακρίβειας που λέτε, άλλος παρουσίαζε μόνο αυξήσεις, άλλος αυξήσεις και ελάχιστες μειώσεις και ένας άλλος παραδόξως, παρουσίαζε και ποσοστά αυξήσεων και μειώσεων τονίζοντας τις αυξήσεις βέβαια αλλά όχι υπερβολικά. Απ' ότι μπόρεσα να καταλάβω οι αυξήσεις είναι ίδιες ή λίγο μεγαλύτερες από τις μειώσεις, αλλά αυτό είναι άσχετο, εδώ είναι κανάλι και κάνουμε δελτίο ειδήσεων, όχι δημοσιογραφία κύριε.

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι των "σοβαρών καναλιών", αν δεν βλέπεις ειδήσεις με ζάπινγκ την έκανες. Προσοχή όμως γιατί με το ζάπινγκ στις ειδήσεις υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χαθείς στη σκοτοδίνη των καναλιών, ένα ατέρμονο συνεχές που σε πάει συνεχώς μπρος πίσω και από το οποίο ξέρεις ότι έχεις γλιτώσει μόνο όταν έχουν έρθει τα αθλητικά.

Αλίμονο όμως και εδώ το MEGA αναφέρει ντοπαρισμένους αθλητές χωρίς να αναφέρει σύλλογο, ο ANT1 δεν αναφέρει τίποτα, συμπεραίνεις ότι οι αθλητές ανήκουν στον πανελλήνιο και καταφέρνεις και την κλείνεις.

Γι' αυτό σας λέω, καλύτερα STAR να ασχολούμαστε με τους πέντε πόντους που πάχυνε η κολάρα της Μπάρμπα και τις παραλίες που είναι γεμάτες μπικίνι και τάγκα, παρά με τα κωλοφάρμακα.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό πράγμα που διαπίστωσα σε ένα βίντεο κλαμπ στις διακοπές μου, πέρα από το ότι οι μισές ταινίες είναι σε λάθος κατηγορίες, είναι ότι ο Στήβεν Σιγκάλ σε όλα τα εξώφυλλα ή εξώκουτα των ταινιών του, κρατάει όπλο. Για ευνόητους λόγους δεν μπορούσε να κρατάει το πουλί του σκέφτηκα, γι' αυτό βρήκε άλλο τρόπο να τονίζει τον ανδρισμό του.

Το τελευταίο γεγονός στο οποίο θα αναφερθώ και με στεναχώρησε λίγο, είναι ότι μπαίνοντας σε ένα βιβλιοπωλείο έμαθα ότι δεν θα γίνει φέτος έκθεση βιβλίου στη γενέτειρά μου, γιατί λέει οι βιβλιοπώλες από τη μία βαριούνται και προτιμούν να πάνε διακοπές από την άλλη δεν είχαν αρκετά κέρδη τη χρονιά που μεσολάβησε και αυτός ήταν πολύ σημαντικός λόγος για να ακυρώσουν ένα γεγονός που θα μπορούσε να τα βελτιώσει.

Είπα στο βιβλιοπώλη να βγάλει τη Ζωή του Ιησού με το ωραίο ροζ εξώφυλλο από τα παιδικά εικονογραφημένα βιβλία για να μην τον βρίσει κανένας κολλημένος γονιός και έφυγα γεμάτος απορία.

Άντε και του χρόνου!






5 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Και του χρονου και...καλο υπολοιπο Αυγουστου...

Orestis είπε...

Για σου πρέζα!
Δεν έχω βρει χρόνο ακόμα να περάσω από τα μέρη σου μπας και βρω καμιά αφορμή να σου χωθώ πάλι. Απ' ότι βλέπω στο google reader έχεις βγάλει μόνο 73 σκάνδαλα από τότε που το τσέκαρα για τελευταία φορά (πριν τρεις εβδομάδες τελικά). Μπορεί να πιάσω δουλειά από αύριο.

Orestis είπε...

Παράληψη, γαμάτη η Παπαρήγα! Μετά το κόκκινο αερόστατο προφυλακτικό του σεξ και της αντίδρασης είναι η δεύτερη πιο σεξουαλική εικόνα που έχω δει σε προφίλ...

Ανώνυμος είπε...

τι-βι δεν βλέπω καθόλου, αλλά το ραδιόφωνο μ΄ αρέσει. αν είναι καθολου του γούστου σου, δοκίμασε το Γ΄πρόγραμμα, δεν έχει ούτε διαφημίσεις ούτε ειδήσεις, και πολλές εκπομπές λόγου που μαθαίνεις πράγματα. επίσης δεν έχω ούτε χωριό ούτε ζώντες γονείς, αλλά ακουω πολλά παιδιά και διαπαιδαγωγουν γονείς. δεν ακούγεται άσκημο, κι εγώ μαθαίνω απ΄τα δικά μου.

Αntidrasex είπε...

θενκς για τα καλά λόγια για το φωτοπροφίλ μου! Όλως τυχαίως κάθισα και εγώ χτες και είδα ειδήσεις, έπειτα από καιρό. Τα συμπεράσματα πάνω κάτω τα ίδια. Απέναντι στο star και τις ειδήσεις του είχα και εγώ την ίδια αντιμετώπιση -απέχθεια στην αρχή, λατρεία πλέον, άμα είναι να μην ενημερώνομαι αλλά να αποβλακώνομαι, καλύτερα με κώλους και στρινγκ.