Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Σε πανικό οι οικολόγοι στην Ελλάδα!

Σε πανικό βρίσκονται οι εκατοντάδες δηλωμένοι οικολόγοι στη χώρα μας καθώς ο φετινός καιρός ανατρέπει τις δυσοίωνες προβλέψεις και απειλές τους. Αν και ο φετινός χειμώνας ξεκίνησε άτονα ενθαρρύνοντας την καταστροφολογία των οικολόγων, τα χιόνια και οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις καθώς και οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν ακόμα και σήμερα, ανάγκασαν τους οικολόγους σε αναδίπλωση. “Όλη μας η επιχειρηματολογία”, δηλώνει ο κύριος Αναστάσιος Πεπονάκης, “στηριζόταν στην αύξηση της μέσης θερμοκρασίας στη χώρα μας, στις προβλέψεις των μετεωρολόγων για παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας την οποία αμέσως αποδώσαμε στη μόλυνση του περιβάλλοντος, αλλά και στα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία ποτέ δεν μας έπληξαν. Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής μας” συνεχίζει ο κύριος Αναστάσης, “ αν δεν μπορούμε να γκρινιάξουμε για τις συνέπειες της καταστροφής του περιβάλλοντος; Πότε θα έρθει επιτέλους η ώρα που θα μπορέσω να βγω στην κοινωνία και να δηλώσω ευθέως σε όλους ότι εγώ τα έλεγα αλλά κανείς δεν με άκουγε;”



Η απογοήτευση των οικολόγων, οι οποίοι στήριζαν όλες τους τις ελπίδες στη φετινή λειψυδρία, τους έχει οδηγήσει σε κοινωνική απομόνωση, ενώ ακόμα και το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων στην Ελλάδα έχει δηλώσει ότι θα περιμένει μέχρι τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου για να δει πώς θα κυλήσει το καλοκαίρι προκειμένου να αποφασίσει το Σεπτέμβρη αν θα διαλυθεί ή όχι.
Τέλος πολλοί οικολόγοι φοβούνται ότι ίσως θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι προβλέψεις για παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας και να τοποθετηθούν μερικές δεκαετίες αργότερα, ενώ άλλοι κατηγορούν ευθέως την κυβέρνηση ότι με τη στάση της υποκινεί τις απεργίες και την έλλειψη καυσίμων στην αγορά, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση πετρελαίου και να μπορέσει η χώρα μας να ξαναμπεί στο Πρωτόκολλο του Κιότο πολύ σύντομα και ανέξοδα, πράγμα που σημαίνει ότι οι οικολόγοι στη χώρα μας θα χάσουν άλλη μία πολύ καλή αφορμή για να γκρινιάζουν.




(Κανένας λόγος ανησυχίας, γκολφ για όλους!)

4 σχόλια:

Stelios Frang είπε...

Εννοείται ότι κινδυνολογούν οι Οικολόγοι και "Οικολόγοι" με κάθε ευκαιρία, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να μην προσέξουμε το περιβάλλον. Σε τελική ανάλυση, όλοι είμαστε και ολίγον Οικολόγοι.

Ήδη για λόγους αισθητικής, τα καυσαέρια των βιομηχανιών και των αυτοκινήτων και τα μολυσμένα ύδατα πρέπει να εκλείψουν. Εννοείται, δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά και υγείας, δικής μας και όλου των έμβιων όντων.

Orestis είπε...

Αν και διαφωνώ με το "όλοι είμαστε και ολίγον οικολόγοι" (πιστεύώ ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο), εννοείται ότι έχεις δίκιο, απλά ώρες ώρες γίνεται κουραστικό.
Επίσης σκεφτόμουν να αναφέρω και το ότι "τα αποθέματα νερού της Δ.Ε.Η. αυξάνονται, κάτι που την ανησυχεί πολύ, μιας και ακυρώνει τον κίνδυνο της λειψυδρίας και την ανάγκη για νέα λιγνίτοεργοστάσια", αλλά δεν μου κόλλαγε.
:-)

Unknown είπε...

Δε περνάτε καμιά βόλτα από τις λίμνες;

Orestis είπε...

Μα γι' αυτό η κυβέρνηση φρόντισε να αφήσει να καούν αρκετά δέντρα πέρυσι, για να μην κρατούν το νερό και να γεμίζουν πιο γρήγορα οι λίμνες!