Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Βασανιστήρια κρατουμένων με heavy metal!

Σύμφωνα με πληροφορίες. Στα πλαίσια της, σωτήριας για την ανθρωπότητα, αντιτρομοκρατικής δράσης του, ο στρατός των Η.Π.Α. έθεσε σε εφαρμογή μέθοδο βασανισμού με χρήση μουσικής.



Αρχικά δοκιμάστηκαν διάφορα είδη μουσικής, τελικά όμως, κατέληξαν στη heavy metal επειδή ήταν η μουσική που γούσταραν και οι περισσότεροι αμερικανοί στρατιώτες που έκαναν τα βασανιστήρια. Σύμφωνα με το αμερικανικό τετράγωνο (οι εργασίες αναστήλωσης μετά την 11/9 δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί), οι ιρακινοί ανταποκρίθηκαν πολύ καλά σε συγκροτήματα όπως οι Mettalica, οι Kiss και οι Linkin Park, δίνοντας πάρα πολλές πληροφορίες μετά από μερικές ώρες ακρόασης χωρίς να ανοίξει μύτη. Μάλιστα με τη μέθοδο αυτή ο αμερικανικός στρατός μπόρεσε να μετατρέψει την ανάκρισης, μια διαδικασία χρονοβόρα, βαρετή, που απαιτεί πολύ προσωπικό, ιδιαίτερα στο Ιράκ, αλλά και κουραστική για τους στρατιώτες, σε απλή ρουτίνα. Στην πτέρυγα απομόνωσης φυλακής της Βαγδάτης, έχει τοποθετηθεί σε κάθε κελί από ένα ηχείο συνδεδεμένο σε ένα κεντρικό στερεοφωνικό και μία καρέκλα. Οι περιπολίες φέρνουν τους υπόπτους κατά δεκάδες και ο υπεύθυνος της βάρδιας απλά τους βάζει έναν, έναν στα κελιά και βάζει το cd να παίζει. Τους αφήνει κλεισμένους για τρεις ώρες μέχρι να ψηθούν καλά, τους βγάζει, και με ηρεμία τους κάνει τις πρέπουσες ερωτήσεις. Στη συνέχεια τους παραδίδει στα αρμόδια γραφεία για απελευθέρωση ή περαιτέρω κράτηση και συνεχίζει με τους επόμενους.
Οι ενέργειες αυτές του τετραγώνου έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στις διάφορες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η αμερικανικές αρχές όμως δήλωσαν ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να προσθέσουν στο ρεπερτόριο των βασανιστηρίων τους, συγκροτήματα σαν τους rage against the machine, μια κίνηση που άλλοι εκλαμβάνουν ως μεγαλόκαρδη και άλλοι ως ειρωνική…






(http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/3042907.stm)

1 σχόλιο:

Τατιάνα Ραπακούλια είπε...

Τέτοια κτηνωδία, ουδέποτε τη φανταζόμουν!

Να τους στείλουμε την Καλομοίρα για ανθρωπιστική βοήθεια! (ή μήπως για ευθανασία;)