Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Έλληνας γιατρός αρνείται φακελάκι! Πρωτοφανές σκάνδαλο!

Αναστάτωση προκάλεσε στην ελληνική ιατρική κοινότητα η είδηση ότι γιατρός αρνήθηκε φακελάκι από συγγενικό πρόσωπο ασθενή!
Η δράση του γιατρού αποκαλύφθηκε όταν ο κύριος Πέτρος Αρναβούτος και ενώ η γυναίκα του περίμενε να εγχειρισθεί για αφαίρεση πέτρας από τα νεφρά, προσπάθησε να του δώσει φακελάκι προκειμένου να δράσει όσο το δυνατόν καλύτερα και γρηγορότερα. Σοκαρισμένος ο συγγενής της ασθενούς είδε τον ιατρό να αρνείται τα χρήματα, να του λέει ότι υπάρχει σειρά προτεραιότητας η οποία πρέπει να τηρηθεί, να του γυρνάει την πλάτη και να φεύγει! Μετά από αυτό το περιστατικό ο κύριος Αρναβούτος απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές και σε συνεργασία μαζί τους λίγες ώρες πριν την εγχείριση προσπάθησε για δεύτερη φορά να δώσει φακελάκι στο γιατρό με προσημειωμένα χαρτονομίσματα αυτή τη φορά. Αμέσως μετά και τη δεύτερη άρνηση του γιατρού, οι άνδρες της ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, τον συνέλαβαν, αφού σε σωματικό έλεγχο που του έγινε δεν βρέθηκαν επάνω του τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα γεγονός που αυτομάτως τον ενοχοποιεί. Ο γιατρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και από εκεί στο αυτόφωρο το οποίο τον έκρινε προφυλακιστέο και όρισε ρητή δικάσιμο, ενώ τα χειρουργεία που είχε ο γιατρός για εκείνη την ημέρα αναβλήθηκαν και οι συγγενείς των υπόλοιπων ασθενών ανακρίνονται.


Ενδεικτικό της δράσης και της ασυδοσίας του γιατρού είναι το γεγονός ότι από την ώρα της αποκάλυψης του σκανδάλου, στα γραφεία της ασφάλειας έχουν φθάσει δεκάδες καταγγελίες από ασθενείς και συγγενείς ασθενών που έπεσαν στα χέρια του και τους οποίους αντιμετώπισε με τέτοια απανθρωπιά και σκληρότητα, καθώς τους στέρησε το δικαίωμα να κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους τους που τους είχαν ανάγκη…
Μεγάλη και η ντροπή της ιατρικής κοινότητας της χώρας η οποία αποκήρυξε το γιατρό και όσους ακολουθούν τις πρακτικές του, οι οποίοι πάνε κόντρα στην παράδοση δεκαετιών της χώρας μας στην άμεση σχέση και επαφή γιατρού και κοινού θνητού, ενώ μετά το αρχικό σοκ, ήρθε και η αυθημερόν διαγραφή του εν λόγω γιατρού από τον ιατρικό σύλλογο που ανήκε.
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας, καταδίκασε το γεγονός και προχώρησε σε εξαγγελία δημιουργίας ενός τιμοκαταλόγου – κοστολογίου στον οποίο θα αναγράφονται τα κατώτατα ποσά τα οποία θα πρέπει να δίνονται με φακελάκια στους ιατρούς ανάλογα με την σοβαρότητα της επέμβασης. Οι γιατροί βάση αυτού του τιμολογίου θα αναπροσαρμόζουν τα ποσά προς τα επάνω ανάλογα με το χρόνο αναμονής του ασθενούς, τις ικανότητές και τη φήμη τους.
Γεγονός πάντως παραμένει ότι παρόμοια περιστατικά ολοένα και πληθαίνουν στη χώρα μας και η λήψη άμεσων μέτρων ελέγχου των ιατρών αλλά και ενημέρωσης του κοινού ώστε να σταματήσει κάποια στιγμή αυτό το τριτοκοσμικό φαινόμενο είναι πια επιτακτική ανάγκη.




2 σχόλια:

www.katagelies.gr/katagelies/ είπε...

χαχα καλό...

Τατιάνα Ραπακούλια είπε...

Α παπα, χάλασε ο κόσμος!

Δεν υπάρχουν πλέον παραδόπιστοι!

Τι κάνει το κράτος; ε; ε;