Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Ινδία και Κίνα αποφασίζουν από κοινού να χρησιμοποιήσουν ανθρώπους για την παραγωγή ενέργειας!

Σε μια πρωτοφανή κίνηση οικολογικής ευαισθησίας, Ινδία και Κίνα αποφάσισαν την αναστολή της κατασκευής τριών πυρηνικών εργοστασίων η πρώτη και τεσσάρων η δεύτερη, ενώ σταμάτησαν την εξόρυξη λιγνίτη σε πολλά ορυχεία. Ο λόγος που πήραν αυτήν την απόφαση ήταν γιατί έκριναν ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αποδοτικά το μεγάλο πλεόνασμα του άπορου και άστεγου πληθυσμού που υπάρχει στις δύο χώρες.

(στη φωτογραφία βλέπουμε ένα από τα πρώτα πειραματικά μοντέλα)

Έτσι, αποφάσισαν να χτίσουν έξω από τις πόλεις τους κτίσματα που εξωτερικά μοιάζουν με πολυκατοικίες, εσωτερικά όμως ο κάθε όροφος θα έχει εγκατεστημένα πολλά “ηλεκτροπαραγωγά” ποδήλατα. Οι εργάτες στα κτήρια αυτά θα εργάζονται 8 ώρες την ημέρα σε τρεις βάρδιες (πρωί, απόγευμα, βράδυ με υπερωρίες και έξτρα ποδήλατα στους καύσωνες) ενώ η αμοιβή τους θα περιλαμβάνει ένα πιάτο ζεστό ρύζι και μισό. Αξιωματούχοι των δύο χωρών εξηγούν τα πολλαπλά πλεονεκτήματα του εγχειρήματος και εκτός από τα προφανή που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, αναφέρουν ότι, βελτιώνεται το βιοτικό επίπεδο όλων αυτών των απόρων, αφού πλέον θα έχουν σίγουρα ένα πιάτο φαί και μισό, βελτιώνεται η υγεία τους και η φυσική τους κατάσταση (με τον καιρό γίνονται όλο και πιο αποδοτικοί), ενώ βελτιώνεται και το βιοτικό επίπεδο του κοινωνικού συνόλου αφού οι άστεγοι θα φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα και θα μετακινηθούν γύρω από αυτές τις εγκαταστάσεις, αφήνοντας τις πόλεις απαλλαγμένες από την παρουσία τους, την ζητιανιά και την εγκληματικότητα για την οποία ευθύνονται.

Ένα από τα πρώτα μέτρα που πάρθηκαν ήταν η άμεση διακοπή των επισιτιστικών προγραμμάτων για τους απόρους, για να δημιουργηθούν κίνητρα για την εργασία στις μονάδες αυτές. Τέλος οι ίδιοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι οι κατηγορίες που περιγράφουν το μέτρο των ηλεκτροπαραγωγών ποδηλάτων ως απάνθρωπο και μεσαιωνικό, είναι τελείως ανυπόστατες, αφελής και κακόβουλες. Αντίθετα υποστηρίζουν ότι με το μέτρο αυτό δίνουν νόημα στις ζωές χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι έτσι και αλλιώς γεννιόντουσαν και πέθαιναν χωρίς ουσιαστικά να προσφέρουν τίποτα στο κοινωνικό σύνολο, από το οποίο μόνο απαιτούσαν. Τώρα τους δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουν και να δώσουν νόημα στις άδειες ζωές τους, να εργαστούν για το ψωμί τους και να το κερδίσουν με τον ιδρώτα τους. Μάλιστα για να κάνουν πιο εύκολη την εργασία τους αποφάσισαν σε κάθε όροφο, ένας ποδηλάτης να ασχολείται αποκλειστικά με την τροφοδοσία των ανεμιστήρων το καλοκαίρι ή του αερόθερμου το χειμώνα, και η εργασία να συνοδεύεται από χαρούμενη ποπ και ροκ μουσική, για να κρατάνε οι εργάτες σταθερούς ρυθμούς παραγωγής (το είδος της μουσικής θα καθορίζεται από τις εκάστοτε ενεργειακές ανάγκες). Σημαντική κίνηση γενναιοδωρίας εκ μέρους της κυβέρνησης είναι και το επιπλέον μισό πιάτο ρύζι, που παρέχεται για να θρέψουν οι εργάτες τα μέλη των οικογενειών τους που είναι πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα για να κάνουν ποδήλατο, ενώ ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει κατώτερο όριο ηλικίας αφού το ποδήλατο θεωρείται παιχνίδι για τα παιδιά και γι’ αυτό μπορούν να πάνε στα εργοστάσια από πολύ μικρή ηλικία χωρίς να κατηγορηθεί καμία από τις δύο κυβέρνησεις για εκμετάλλευση παιδικής εργασίας.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι κόλπα ζόρικα που κάνουν στην Ινδία!! Και μιας και μιλάμε για οικολογία ας απολαύσουμε και μία πρωτιά, καθώς στην πρώτη θέση μεταξύ των 30 πιο ρυπογόνων εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος βρίσκεται η μονάδα του Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη και ακολουθούν το εργοστάσιο του Φρίμερσντορφ στη Γερμανία και του Αμπόνο στην Ισπανία. Αυτό προκύπτει από έρευνα της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, η οποία αξιολόγησε τις μονάδες που βρίσκονται στις 25 χώρες-μέλη της Ε.Ε. με βάση την "αποδοτικότητά" τους, δηλαδή πόσα γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα (CO2) εκπέμπουν ανά κιλοβάτ παραγόμενης ενέργειας. Τα εργοστάσια που λειτουργούν με λιγνίτη είναι τα πιο ρυπογόνα....